Af en toe verzand ik in blogbestuurlijke dingussen. Dan opeens vraag ik me af, hoe snel mijn blog geladen wordt, en hoe of wat het nog efficiënter kan. Dan test ik mijn site via Gtmetrix.com, Tools.pingdom.com en zelfs (want blègh) via Google’s Pagespeed Insights. Ik wroet wat af in .htaccess-bestanden om de YSlow-score wat op te kalefateren, check ‘Waterfalls’ om te zien wat er voor tijd besteed wordt aan het laden van bijvoorbeeld de diverse plugins.

Kan ik úren aan spenderen. Daarna heb ik dan vaak de puf niet meer om nog iets te schrijven. Te zot voor woorden. Mijn brein is zodanig gespleten, dat ik niet makkelijk switch naar de schrijfmodus als de technische modus nog aanstaat.

Vanmorgen echter, keek ik naar mijn wat saaie sidebar (lijstjes rechts). En besefte ineens wat daar ontbrak: een Blogroll! Notabene. Om hen die ik graag lees een prominente plek te gunnen, heb ik daar eens wat tijd in gestoken. Je moet nu eenmaal – net als de oerknal – ergens beginnen…