Home

IMG_2387-spinnenweb
Voortgang ~ iPixtitude.nl
Foto-op-13-11-17-om-16.58

In between jobs in 2002 kocht ik mijn eerste domeinnaam met bijbehorend hostingpakket. Ik staarde eens naar de vele login data die ik ontving van mijn webhost.

Keek eens kritisch om me heen, hoe men dat nou deed, een website opbouwen. En welk systeem men als blogger voornamelijk hanteerde. Naar wat bleek was dat Pivot van Nederlandse makelij (zelfs WordPress was nog niet geboren). Eenmaal daar achter, worstelde ik mezelf door een installatie. Destijds ging alles nog handmatig, er was nog geen Installatron of iets wat ook maar leek op een installatie-wizard.

About ~ iPixelPrinses.nl

Bron: Pixabay.com

Toen dat eenmaal stond had ik dan eindelijk een website. Ik kon een blogbericht publiceren, en dat zou op mijn site verschijnen. Maar mijn hemel, wat leek het uiterlijk op alle andere websites. Om in plaats van een blogbericht een pagina te ontwerpen moest ik duiken in de templates. Wierp ik daarin een snelle blik, maar schrok terug van de taal (PHP).

Tussendoor constateerde ik wel een soort van patroon, ja zelfs een soort van logica, dus zou daar uiteindelijk wel een touw aan vast kunnen gaan knopen. Terwijl zelfs Google in die tijd nog niet veel uitkomsten bood.

Dus schafte ik een boek aan over PHP, HTML en CSS, maar zelfs die bestond nog niet in de ‘voor dummy’s’ format. Met het boek in de hand, een beeldscherm voor mijn neus, muziek op standje swing, en ettelijke bakken sterke koffie om me vooral wakker te houden, toog ik aan de slag.

En zo veranderden muren in deuren. Stap voor stap.

Spread the word


Facebook


Twitter


Google-plus


Linkedin


Instagram

IngeborgBaumann ~ PixelPrinses.design

IngeborgBaumann.com

tekstschrijver

Dat ik een heuse website heb is te danken aan Irene. Verduiveld handige tante met goede ideeën, een alziend oog en ze kan nog schrijven ook. Maar goed, zo’n website daar moet je zelf ook mee om kunnen gaan.  Buiten dit technisch vernuft doorziet Irene ook nog op creatieve wijze wat jouw eigen website moet uitstralen. Ik ben blij.

MetroPaul.nl

Stukjesschrijver

Een uitgesproken dame die haar mening klaar heeft. En zich kwetsbaar durft op te stellen door gevoelens te beschrijven die ik op geen enkel ander blog aantref. Haar eerlijkheid en openhartigheid spreekt me aan. Het allerbeste aan Irene’s blog? Het besef dat het leven inderdaad pas na je veertigste begint, daar is zij het levende bewijs van.

ContacT

Voor info –
neem contact met me op via –

info@ipixtitude.nl

Follow

Get the latest posts delivered to your mailbox:

Scroll Up