Tegenwoordig is het een trend de term ‘narcisme’ te bezigen als men ‘ego-centrisme’ bedoelt. Het lijkt me sterk dat er zó veel narcisten zijn, namelijk. Als je kijkt naar hoe de wereld werkelijk in elkaar steekt.

Ooit werd ik door de psychiatrie als schizofreen (psychotisch) ‘gelabeld’. Foutje bedankt.

Maar die periode zorgde er wel voor dat ik ging schrijven. Dat schrijven heeft mijn blik als geen ander geopend. Echt, niemand anders heeft me ooit kunnen vertellen hoe ik me werkelijk voelde. Mijn typende vingers wél.

Mijn blog zorgde er ook weer voor, dat ik éindelijk doorkreeg dat ik als mens nog niet eens zo ‘gek’ in elkaar stak. Integendeel, door mijn ervaringen en gevoelens te delen, kwam ik er juist achter dat anderen zich soms aan me meten, en dezelfde ervaringen en gevoelens hebben.

Verrassingsgewijs kwam ik er achter, dat ik best wel een ‘normaal’ gek mens ben.

Bevrijdend wel…