Nederland is verworden tot dat klootjesvolk pur sang. Dat overkwam ons zomaar, op onze beruchte Koningsdagen bijvoorbeeld. Immers, onze ne(d)erzeiker(t)s beseffen niet dat hun mening niet noodzakelijkerwijs verspreid hoeft te worden. Om met Maxima te spreken is dat laatste wel een beetje dom.

Maar natuurlijk is dat afzeiken te vergelijken met stoer doen, wat achteraf altijd weer resulteert in dat niemand dat gedrag ook echt stoer víndt.

Nou, Amalia zal wel iets hebben waar menigeen jaloers op is. Tussen al die protocollen door nog steeds die spontane prinses spelen en zichzelf blijven, terwijl ze zichzelf niet mag verdedigen. Die geamuseerde blik tonen dat laat zien dat ze bovendien veel intelligenter is dan elke azijnpisser die het aandurft een stelling – over haar persoonlijk – in te nemen. Way to go. Mijn respect heeft ze volledig gewonnen. Ik mocht willen dat ik dat op die leeftijd had weten te manifesteren.

Desondanks geneer ik me dood voor die azijnpisserige mentaliteit en zie dat als een ne(d)erwaartse spiraal. Ik kan niet bevatten waarom men zich over Amalia’s puike gestel een opinie moet vormen, wat aardig past in het rijtje cyber bullying. Kennelijk is kleineren niet louter een privilege voorbehouden aan übernerds.