After sunshine thoughts

After sunshine thoughts ~ @iPIXtitude.nl

Met de zonneschijn fier op mijn pokerface, heb ik deze afgelopen week flink geprofiteerd. Want een paar dagen die natuurlijke vitaminen opbouwen doet me vaak zo goed. Het voelt dan aan als een soort minivakantie. En ik heb volop de gelegenheid gekregen om mijn leven eens flink te overdenken.

Tevreden zijn versus succes

Waar ik afgelopen week nog in zak en as zat, omdat ik voor mezelf had besloten dat ik gefaald heb op sommige gebieden, ontstond door die onmetelijke zonneschijn een soort van innerlijke tevredenheid die me zelf nog het meest verbaasde en ook zelfs bevredigde.

Een tevreden leven is beter dan een succesvol leven. Wat succes is, wordt gemeten door anderen. Tevredenheid daarentegen is een innerlijke beleving van wat er wel is en wat goed is gegaan.

Tweet geleend van https://twitter.com/4positiviteit

Je zult je zelf maar terugvinden in de zon. En dan het gevoel krijgen dat je de hele wereld weer aankan.

Felicitaties

Ook genoot ik gisteren van de immens vele felicitaties gericht aan Paul McCartney die gisteren alweer 80 jaar oud werd, zowel op Facebook als Twitter. Er schuilt iets lieflijks in als we mensen bij leven nog vieren, en niet pas nadat iemand dat leven reeds heeft verlaten. Dat vind ik dan prachtig, zo mooi, dat ik er bij wijze van spreken een traantje om kan laten. En dat ik al zo lang fan ben dat het me persoonlijk iets doet.

Dat is dan weer een mooie zondagsbiecht, al heb ik dat als volmaakte atheïst natuurlijk stiekem niet nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: