Bevlogen geleiding

B

De vrouw lag op bed. Gaf een order, en de hond trok aan het koordje, zodat de vrouw zich kon omdraaien. Gaf nog een order, en de hond trok de deken van haar af. Na nog een order, trok de prachtige goudkleurige hond weer aan het koordje en de vrouw kon zich opnieuw omdraaien, nu op haar andere zij.

Zomaar wat acties van wat een blindegeleidehond als taak heeft. Ooit solliciteerde ik als stagiaire trainer in dit segment van de zorg. Helaas werd ik afgewezen, aangezien ik zelf een handicap (slechthorendheid) rijk ben.

Maar goh, wat raak ik altijd tot over mijn oren verliefd als ik eens op straat, of in een verdwaald filmpje op het Internet, de zorgacties van zo’n hond zie. Warme tranen van geluk biggelen dan over mijn wangen, dat deze zorgverlening mogelijk is, überhaupt er mag zijn.

Onlangs hoorde ik dat deze pups speciaal gefokt worden, en eerst een poosje ‘gesocialiseerd worden’ bij een tijdelijk gezin of houder. Het lijkt me vreselijk om na verloop van tijd afstand te moeten doen van zo’n hond, maar met het oog op hun belangrijke toekomst, wel iets wat je dan met meer gemak op ‘de koop’ toe neemt.

Als ik ooit miljonair word, dan zou ik liefst zelf zo’n geleidetraject of school opzetten. Voor mijn gevoel is dat de meest nuttige investering ooit, naast een goede imago-boost…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Ik vind het ook een prachtig iets, een hulp- of geleidehond. Ik ken een paar mensen die dat jaar voor hun rekening hebben genomen. Ik heb daar enorm veel respect voor maar zou het zelf niet kunnen.

    • @Audrey: Ja hee, het lijkt me dan ook wel even slikken hoor. Maar toch… het is zó’n goed doel…

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: