Birdwatching

B

Het is nog vroeg. Ik zit à la balconia in de schaduw, omdat mijn positie – ik kijk richting het Zuidwesten – dat tot een uurtje of twee ‘s middags toestaat. En lummel hier een beetje, omdat ik vind dat ik ook die Kunst ooit moet leren beheersen.

De horizon kleurt blauw voor zover mijn ogen kunnen zien. Mijn olijke parasols wapperen mee met het nu nog zachte windje.

Ik heb als nooit tevoren me voorgenomen van het weer te genieten wanneer het maar kan.

Ik zie van alles, buren die druk doen, alsof het belangrijk is de boodschappen nog vóór het middaguur binnen te slepen. Ik zie een kalme postbode voorbij jakkeren, met het zweet reeds op zijn voorhoofd. Buren die komen en gaan. Buren die even zwaaien. Ongegeneerd bekijk ik hun en laat alles aan me voorbij trekken.

Achter het gebouw recht voor me ligt een sloot met bruggetjes wat leidt naar het park, vandaar de vogels die steeds weer in de lucht cirkelen.

Een studie van vogels die vliegen en hoe ze vliegen, schenkt me voor heel even weer dat gevoel van synchroniciteit. Zo vrij mogen fladderen. Je vleugels alleen hoeven bewegen als het strikt noodzakelijk is. En verder louter zweven. Totdat er snelheid moet worden gemaakt of van richting veranderd.

Ze zijn ook niet gek, hoor. Op het warmste moment van de dag strijken ze neer, om even de koelte en frisheid van het water verderop, te ondergaan.

Dan kleurt de lucht weer frisblauw. En hoor je ze kwateren. Soms denk ik dat ze de mensheid uitlachen. Ik grijns erom. Eigenlijk kan ik ze geen ongelijk geven…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

4 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Die vogels hebben er kijk op hoor. Hier zitten ze de blauwe besjes uit mijn kommetje yoghurt te kijken. Nu jaagt de hond ze weg. Jammer.

    • @Mies: Af en toe is dat vogeltje-kijken wel eens goed voor een mens. 🙂

  • Mooi ritme om de dag door te komen en inderdaad de vogels weten wat te doen met deze hittte. Hier in de tuin geen enkele te zien, wel vanochtend vroeg en later vanavond weer, dan komen zij eten en dinken en geniet ik!

    • @Ellie: da’s zo’n beetje het enige ritme dat de hitte me toestaat. 😉

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: