Blogbestuurlijk: hoe mijn Blogroll weer thuiskwam

Af en toe verzand ik in blogbestuurlijke dingussen. Dan opeens vraag ik me af, hoe snel mijn blog geladen wordt, en hoe of wat het nog efficiënter kan. Dan test ik mijn site via Gtmetrix.com, Tools.pingdom.com en zelfs (want blègh) via Google’s Pagespeed Insights. Ik wroet wat af in .htaccess-bestanden om de YSlow-score wat op te kalefateren, check ‘Waterfalls’ om te zien wat er voor tijd besteed wordt aan het laden van bijvoorbeeld de diverse plugins.

Kan ik úren aan spenderen. Daarna heb ik dan vaak de puf niet meer om nog iets te schrijven. Te zot voor woorden. Mijn brein is zodanig gespleten, dat ik niet makkelijk switch naar de schrijfmodus als de technische modus nog aanstaat.

Vanmorgen echter, keek ik naar mijn wat saaie sidebar (lijstjes rechts). En besefte ineens wat daar ontbrak: een Blogroll! Notabene. Om hen die ik graag lees een prominente plek te gunnen, heb ik daar eens wat tijd in gestoken. Je moet nu eenmaal – net als de oerknal – ergens beginnen…

7 gedachten aan “Blogbestuurlijk: hoe mijn Blogroll weer thuiskwam”

 1. En terecht! Ik heb zelf een een pagina ‘linklijst’ met de blogs die ik lees en een fijne schrijfstijl vind hebben. In het woud van blogs is het fijn als je degene die daarin oplichten een beetje linkliefde geeft!

 2. Nou breekt mijn klomp. En dat met carnaval. Zit ik daar deze week ook aan te denken maar omdat ik geen sidebar heb (bewust) en mijn footer niet echt top is, was ik daar nog niet uit. Ga daar toch eens eens verder nadenken in zoverre me dat lukt.

  Enne.. ik me gezien bij jou hoor. 🙂

  1. @Mies: Maar natuurlijk sta jij er tussen. En, evt. kun je ook een pagina instellen met je Blogroll. Ik kan je daarbij helpen, mocht dat nodig zijn. 🙂

 3. Zelf vind ik het belangrijk dat bloggers bijvoorbeeld in de zijkolom andere bloggers aanprijzen via een linkenlijst. Vaak klik ik er op door om ook daar eens te kijken. Op m’n eigen blog heb ik een linkenpagina (Linx) die direct via een menuklik te voorschijn komt. Het is een allegaartje met bijvoorbeeld ook links naar spotprentenmakers. Omdat het een eigen pagina is kan ik zien of mensen er op klikken en helaas valt dat tegen.

  Iets anders is een verzameling met regionale blogs. Die heb ik op blogspot gezet omdat dat beter ging. Het valt tegen om bloggers te vinden die over hun eigen omgeving schrijven. (Dwz niet over de eigen kat, maar over leuke voorvallen in hun dorp of stad.) Op dat ding heb ik ook een lijst staan met actuele blogposten en daarbij de nieuwste boven. Het liefst ook regionale of locale blogs, maar er staan ook andere bloggers tussen (zoals deze) gewoon omdat ik het wel handig vind. Iets vergelijkbaars heb ik gemaakt voor de gemeente Alkmaar. Het aantal bloggers valt daar tegen en veel andere zaken moet ik nog eens uitzoeken. Dat duurt al jaren en eigenlijk maak ik er nooit tijd voor vrij. Veel tijd vraagt het overigens niet, alleen wat in het begin.

  Iets anders is OBA. Dacht dat je daar ook een tijdje op voorbij kwam. Is opgezet als verzamelsite voor de oude Volkskrantbloggers. Tegenwoordig zitten er wat mij betreft teveel blogsters op die make-up of andere troep aanprijzen. De aanstichtster is er mee gestopt wegens tijdgebrek en enig overgebleven beheerder heeft veel medische problemen. Hij zoekt wat steun voor OBA. Mogelijk weet jij iemand die hem uit de brand kan helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: