Cadeau-seizoen

Die beruchte vraag komt weer op: “Wat zou je graag willen hebben?” Zo’n vraag is genoeg om mijn lippen stijf samen te persen en volkomen op slot te gaan. Want wat heb ik nou nog echt nodig? En moet dat per se een functioneel cadeau zijn? Ik heb liever een leuk hebbeding. Of een gave gadget. In de wetenschap dat die na verloop van tijd ongebruikt en vergeten in een kast belandt. Ja dát, of veel geld, maar dat kun je van niemand verlangen, behalve dan van de Staatsloterij.

Dus zit ik me suf te prakkeseren. Ik heb alles al. En hoewel men me er niet van zal betichten, ben ik best wel materieel ingesteld. Er zijn beslist zaken die op mijn verlanglijstje staan maar die kan ik dus niet opperen, want té prijzig.

Prijzige wensen!

Zo wil ik weer een auto. Ik heb zo’n 4 jaar geleden mijn auto verkocht en daar heb ik achteraf best spijt van. Ik voel me met mijn fijne fiets toch enigszins beperkt, maar dat is dan weer een drogreden want te lui om meer dan 1 kilometer afstand te overbruggen. Het is echt belachelijk dat mijn ijdele achterste al moe wordt bij het idee alleen. Ik neem mezelf dan voor dat ik mét een auto weer vaker naar het strand en een verder gelegen bos kan. En ook eens boodschappen kan doen die beslist zwaarder zijn dan mijn rug kan velen. Ik wil afstanden overbruggen om weer nieuwe en mooie verhalen op te doen zodat ik ze hier kan plaatsen. Waar het Openbaar Vervoer beter in is, maar dat terzijde want ik dwaal af.

Ik wil een nieuwe koelkast. En niet een gewone koelkast. Nee, zo’n Amerikaans retro-geval. Zodat ik mijn oude kan laten verwijderen uit de grote keukenkast, en er weer ruimte ontstaat in mijn ietwat te krappe keuken. Ruimte voor mijn servies, pannen en overige nutteloze zaken die ik nu ergens anders plaats waardoor ik ze geheid vergeten zal. Liever nog, zie ik dat die kast wordt omgebouwd mét inbouwoven, want dat staat zo chique. En aangezien ik liefst in mijn keuken woon…

Ik wil mijn badkamer verbouwen. Die nare tegels met ditto rottige en vaak viezige voegen verwijderen uit dat zicht en dat vervangen door een paar mooi gestucte muren. En een keurige douchebak met bijpassende wand met die unieke uitstraling heeft die niemand anders heeft. Waarmee het verlangen naar een gruwelijk kuisende poetsvrouw ook plotseling in het niets verdwijnt.

Zo dan.

Ja maar, als je dus alles al hebt wat kun je dan nog wensen? En het mag genoeg zeggen dat je niet eens werkelijk een vraag kan beantwoorden als: Ik wil… Ik wil… Is dat alles? Behalve dan dat je diepzinnig zou willen vertellen dat iedereen om je heen gezond is en blijft en als het kan ook enigszins gelukkig. Dat naast mijn reine geweten?

Maar oké… Een boek mag ook!

Nee, dan vraag ik toch maar liever om een mooi boek om in weg te dromen. Een boek wat mijn reeds overvolle boekenkast beslist moet sieren. Of een digitaal boek, die ik dan altijd bij me kan dragen. Een boek die je alle andere voorheen gelezen boeken én wensen doet vergeten. En een die me als echte winterkost kan behagen bij het haardvuur met de benodigde warme chocomelk en zo’n overheerlijke doos bonbons ernaast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: