Corona-dagboek, dag 3

C

Gelukkig kon ik vandaag (lees: gisteren) het klusregime een weinig loslaten. Er kwamen veel vragen door via de WhatsApp. Vragen die me aan het werk hebben gezet. Dat werk is mooi. Vooral als het betrekking heeft op wat mij betreft een respectabele en hoogstaande functie in onze (buurt)maatschappij.

Via mijn advertentie op buuv.nu, waar ik gratis mijn webdesign skills aanbied aan mensen die hulp nodig hebben met hun WordPress site – denk: stichtingen of minder-bedeelden – kwam de vraag van mevrouw Neide.

Mevrouw Neide is binnen onze wijk een project gestart, dat heet Kunstnest.org (de site is nog in aanbouw en wordt per dag beter), (wat het leukste is aan websites bouwen: het is, werkelijk waar, nooit echt klaar).

Het is een organisatie die een stimulans voor kinderen in de wijk wil zijn met betrekking tot, je raadt het al, Kunst.

Neide heeft zelf een bijzonder verleden. Ze is opgegroeid in Angola, tijdens een burgeroorlog en heeft veel last ondervonden van die gruwelijke werkelijkheid. Bij de verwerking van haar oorlogstrauma heeft ze veel baat gehad aan het werken met kunst. Waardoor ze nu absoluut overtuigd is van haar nobele missie om kinderen cultureel en kunstzinnig te inspireren.

En dat doet ze goed, en met bezieling. Ik vind het uitermate knap dat iemand in staat is haar verleden zodanig af te schudden, dat ze met een positief wereldbeeld zo’n traject kan opzetten.

Dit project is zo’n lichtpunt voor mij en natuurlijk ook haar, dat ik er elke dag een beetje vrolijker van raak. Zelfs gedurende deze hachelijke omstandigheid.

Wat mij betreft mogen er meer van dat soort trajecten volgen. Het houdt niet alleen de gemeenschap, maar ook mij met mijn Kunstje als webbouwer, altijd rationeel en op de been.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

  • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
  • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
  • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: