Coronadagboek, dag 35

Kocht gisteren, met het vooruitzicht op een hopelijk warme zomer, een mooie plafondventilator. Totdat ik vannacht gillend wakker werd, was er nog niets aan het handje. Maar werd in lichtelijke paniek (lees: ik had een nachtmerrie), omdat ik eerst mijn plafond eens moeten witten. Arghhhtttt. Allez oeps, gelijk de daad bij het woord gevoegd en de gordijnen eraf en in de wasmachine gedaan.

In eerste instantie word je dan overweldigd door het invallende licht van buiten. Hoera! Wat leuk, zo, zonder gordijnen. Ik neem me nu voor, louter lichte vitrages te zullen ophangen als ik eenmaal klaar ben.

Maar na een kritischer blik, constateerde ik dat mijn jarenlange stompzinnige roken een viezig laagje nicotine heeft achtergelaten. Niet alleen aan het plafond, maar aan de kozijnen, deuren, en you name it, overal. Ook dát zal allereerst aan een danige schoonmaakwoede onderworpen moeten worden.

Ik baal altijd van dit soort klussen als ik dat in mijn up moet regelen.

Ik begin namelijk altijd keurig netjes. En als het me te lang duurt, dát is, als ik niet snél genoeg resultaat zie, dan word ik ongeduldig, en raffel het vervolgens af. Ik denk dan altijd iemand naast me nodig te hebben, die me een schop geeft, zodra ik de neiging krijg iets te verknoeien.

Ik heb alleen maar mezelf ermee, spreek ik mezelf eens ernstig toe.

En aangezien ik mezelf deze periode beslist nuttig kan maken, vooral in het kader van het opknappen van mijn woning, kan ik alle tijd nemen die ik wil.

Toch aarzel ik, vooraleer ik überhaupt begin. Ik zie dan te veel beren op de weg. Voornamelijk dus, omdat ik niet kan overleggen waar te beginnen.

Al zijn de gordijnen dan in ieder geval veilig in de wasmachine beland en ik me nu mentaal prepareer op wat komen gaat, wenste ik heel even dat ik reeds klaar was.

Mijn opa zaliger riep altijd ter troost: “Ach, het is nooit zo kant en klaar, of het hapert hier of daar…” En daar zal ik me dan maar op toeleggen… :-p

Eén gedachte over “Coronadagboek, dag 35”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: