De bloginspiratie tag

Zag ik me daar een leuk stokje voorbijkomen via SylviaKuijsten.com (leuk blog; volg haar). Ik neem aldus de vrijheid om zelf de vragen te beantwoorden en wat mensen te nomineren. Het is een leuke oefening om voor jezelf wat helderheid te verkrijgen in hoe dat nou precies zit met je schrijfcapriolen.

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?
De laatste tijd is / ben ik hopeloos. Als je al zo lang blogt als ik loop je tegen soms tegen het feit aan dat je het gevoel hebt dat je alles al eens geblogt hebt. En vraag je je meer dan eens af of men wel zit te wachten op je bevindingen rondom een onderwerp. Desalniettemin (mooi woord) vind ik het schrijven zó enorm leuk dat ik het niet kan laten.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Flink waardeloos. Then again, ik schrijf altijd wel iets, maar publiceer niet alles. Dit in relatie tot behoud van goede relaties met familie, vrienden en kennissen.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Focus! Wat is dat?
Als ik aan het schrijven ben, word ik meermaals afgeleid. ‘God, had ik al die afbeelding klaargezet?’ of ‘Hoe leest dit terug?’ en ga ik ook de blogpost in visuele versie teruglezen. Dan ontstaat meestal het verloop van de blogpost vanzelf.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Stilte. Volmaakte Stilte.
Alleen bij het grote Niks voel ik iets opdoemen waarover ik kan schrijven.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Nee. Ik wil nergens door gestoord worden. Ik wil alleen maar het geluid van het tikken van mijn toetsenbord horen.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Tijdens een wandeling, op de fiets, in de kroeg.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Laatst settelde ik me in een toffe kroeg met laptop en iPhone paraat. Ik bestelde koffie, bier en wijn – in die volgorde – en schreef lukraak een paar hoofdstukken vol. De ambiance van die kroeg, de mensen die er binnenliepen, de vibraties die zij uitsturen, dat alles maakt dat ik genoeg voer tot schrijven heb.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Nee, dat nog net niet. Maar ik maak wel vaak gebruik van synoniemen.net en check soms vervoegingen van werkwoorden als ik het even niet meer zo goed zie.

Welke bloggers inspireren jou?
Samen met @DianavanderWal – die overigens keileuk schrijft. Ze is een bron van inspiratie en corrigeert me soms waar nodig. Ik vind @LiesbethvBerkel een mooie integere vrouw omdat ze zich zo belangeloos inzet en ook inspireert daardoor. @Marjanne56 is een lieve vrouw die met haar kracht tot omdenken me vaak stemt tot nadenken. Woolywoot.wordpress.com ontdekte ik vrij recent en ben nog steeds heftig aan het raden wie deze ‘anonieme’ blogger is. En dan @EsDonkers, zucht. Haar schrijfsels maken me vreselijk jaloers. Lees haar dus. En last but not least: @ElectricLuna die ik zo bewonder vanwege haar grenzeloze optimisme en oprechte schrijfstijl.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Rust, regelmaat en reinheid en stilte. Dat ook.

Tot slot nog even de regels:

  1. Link naar deze blogpost
  2. Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert
  3. Beantwoord alle vragen op jouw manier
  4. Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

Wat is jouw grootste bloginspiratiebron?

10 gedachten aan “De bloginspiratie tag”

  1. Hm, die volmaakte stilte klinkt eigenlijk ook wel goed, maar dan voor mij meer met betrekking tot het uitschakelen van social media tijdens het schrijven. Ik merk zo vaak dat ik ongemerkt toch even op Facebook en Twitter kijk, is echt automatisme geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: