De dolfijn

D

Je hebt ook vast gelezen over die dolfijn, die een mascotte had gevonden in een zeilschip en zo meezwom richting een Amsterdamse haven. Waar het dier tussen sluizen kwam te zitten.

Dit nieuws veroorzaakte koude rillingen bij me. Op de een of andere manier kreeg ik spontaan een neiging om een ludieke actie op te zetten om het dier te bevrijden van ons gruwelijke aardse systematiek. Een dolfijn notabene, die alle waardigheid van een ‘vrij’ leven verdient.

En heel even zag ik plotseling dat synchrone gevoel, vanwege onze coronaproblematiek, zijn we allemaal even niet zo vrij. En waarschijnlijk kwam mijn wat tere weerbarstige hartje daartegen in opstand.

Hoe dan ook moest die dolfijn weer naar de vrijheid begeleid worden.

Welnu, vanmorgen las ik dit op de Twitters:

En waarlijk, dan maakt mijn hart een sprongetje. Als het ware, herovert de mensheid dan weer een beetje dat verloren vertrouwen bij me.

Wat met het oog op Bevrijdingsdag, morgen, niet eens zo’n maf idee is…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: