De Geld in je Leven Tag

Zag gisteren dit stokje ‘#DeGeldinjeLevenTag’, maar tegenwoordig noemt men dat blijkbaar tag in de Blogosphere, voorbijkomen. Godelieve bedacht het, en ik vind het een zinnelijke tag én belangrijk genoeg om er een blogpost aan te wijden.

Wat kocht je voor je allereerste geld?

Een negerzoen. Need I say more? Echt, verzot was ik op dat soort snoep.
Maar tegenwoordig heten dat ‘Zoenen’ naar ik meen.

Kreeg je als kind zakgeld?

Ik kreeg gedurende alle fasen van mijn kindzijn zakgeld. Ik was altijd best wel zuinig. Spaarde veel. En had altijd de neiging om eerst tot tien te tellen voordat ik iets aanschafte.

Er is iets veranderd, sindsdien. Heb nu meer dat motto: ‘Geld mot rollen!

Leerde je als kind sparen?

Tsja, dat beantwoordde ik hierboven reedsch. Ja ik was heel zuinig, maar nu niet meer.

Wat kocht je van je eerst verdiende salaris?

Een vakantie naar Kos, Griekenland, samen met een vriendin waarmee ik toen nog samen in de Horeca werkte. Ik geloof echter niet, dat ik veel daglicht heb gezien, toen. Maar het was wel supergezellig.

Wat zou je doen als je de loterij won?

Oeh. Ow. Wauw. Peins.
Ik zou – wil – graag een wereldreis maken. Of nee, mijn huis afbetalen. Of nee, vaker uit eten. En tenminste een huishoudrobot…

Bespaar je bewust en zo ja waarop bespaar je wel en niet?

Ik doe wel verwoede pogingen maar maanden duren langer dan mijn saldo-hoogte wil snappen. Ik bespaar op verzekeringen, abonnementen, etentjes, drank, en sigaretten (jay).

Vind jij dat geld gelukkig maakt?

Nou gelukkig is zo’n groot woord. Het maakt je beslist wel wat zorgelozer. Rustiger. En misschien ook wat nonchalanter in je bestedingspatroon. Me zou dat wel liken.

Sparen of uitgeven?

Sparen heeft geen zin meer, these days. Bij de banken is het echt van generlei waarde. En dat vind ik eigenlijk grenzeloos irritant, want ik weet dat mensen die daar ooit wel moeite voor deden hiermee een grote slag te verduren krijgen. Dus geef ik het liever uit, je wordt uiteindelijk altijd weer gestraft als je wél spaart.

Wat zou je doen als je opeens heel erg rijk werd?

Ik zou arme mensen in het voorbijgaan iets van geld of waarde willen toewerpen. Zoiets van, wat de rechterhand niet weet dat de linkerhand doet.

Ik zou mijn eigen trust funds opzetten, en ervoor zorgdragen dat het, zo benodigde geld en expertise om welvaart voort te brengen, gericht zou worden opgezet. Nu vliegt het aan alle kanten weg. En zijn de échte armen daarvan de dupe.

Eigenlijk zou ik voor mezelf niet eens zoveel extra willen. Niet die mooie Jaguar, niet dat riantere huis met zwembad en room for a pony.

Ik weet dat geluk vanuit mezelf moet komen. Daar heb ik wezenlijk geen geld voor nodig…

11 gedachten aan “De Geld in je Leven Tag”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: