De man met die agressieve Rottweiler

Met grote ogen van angst zag ik plots in mijn linkerooghoek dat achterop de man met die agressieve Rottweiler liep. Ik heb het niet zo op die man. Ten eerste dreigt zijn hond me altijd aan te vallen. Ten tweede vindt hij dat zo grappig dat hij het niet nalaat een big smile op z’n pokerface te toveren op zo’n moment.

Iedere voorbijganger krijgt een knauw

Nu ben ik niet de enige mens of andere hond die die Rottweiler dreigt aan te vallen. Hij moet wel heel strak aan de riem worden gehouden, en ik denk dat als de man ook maar even zijn aandacht laat verslappen dat er dan nare dingen gebeuren.

Soms wil ik hem dan uit pure nijd slaan omdat hij waagt te lachen om dat schrikeffect. En omdat hij niet in staat is in te zien dat zulks niet normaal is. Soms ook wil ik hem vragen wat hem bezielt om op deze manier anderen te – laten – benaderen.

Ooit zal ik dat doen, hoewel ik niet verwacht er een zinnig antwoord op te krijgen.

Het hoeft niet die agressiviteit

In ons gezin hebben we altijd honden gehad. Van die honden met een lieve snuit en die totaal niet angstaanjagend waren. Tot het moment daar is dat ons iets werd aangedaan, want op zo’n moment zal een hond heus niet aarzelen zijn nek uit te steken voor je.

Ik zou het je zelfs niet aanraden om in het bijzijn van onze Shit-zu van elf jaar oud ook maar een vinger – zelfs niet speels – naar ons te wijzen. Ze grijpt je in je kuiten of enkels en die venijnige tandjes kunnen erg lang doorwerken, voorspel ik je.

Daarom heb ik altijd wat moeite met mensen die een soortement van agressiviteit tentoon willen spreiden. Ergens vermoed ik dat ze niet sporen en dringend hulp nodig hebben. Niet in de laatste plaats omdat ook hun opvoeding van de hond me zorgen baart.

En omdat ze het niet verdienen, dit soort liefde…

3 gedachten aan “De man met die agressieve Rottweiler”

  1. Goed punt heb je hier! Het zijn ook vaak van die losers die van die honden hebben, alsof er een stukje overcompensatie voor hun eigen slapheid is gezocht en gevonden. Ik heb zelf teckels, ze zijn in huis schoothondjes en als je naar ze wijst, dan gaan ze onderdanig op hun rug liggen, maar als ze je niet kennen…..grote goedheid…dan breekt de hel los als je binnenstapt. Ik houd ze altijd uit de buurt van kinderen en als er mensen langs komen stop ik ze in een grote bench. Ik wil niet dat er mensen last van ze hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: