De positie van ons vrouwen, hoe gaat het werkelijk?

Iets baart me zorgen, en dat is boven alles de positie van de vrouw. Logisch, want ik ben er een. Sinds dat doofpottengedoe door onze eigen autoriteiten, plus de wetenschap dat je voor een grote groep mensen op deze aardkloot nog steeds die minderheid bent, voel ik me als vrouw in eer en bestaansrecht aangetast. In zekerheid met betrekking tot de toekomst, maar ook met betrekking tot onze huidige situatie. En dan heb ik nog niet eens direct te maken gehad met het geweld dat leidt tot deze doofpotaffaires.

Nog altijd moet je als vrouw jezelf minstens drie keer extra bewijzen in sollicitaties dan wel in de uitoefening van je beroep. Om dan vervolgens te makkelijk aan de kant te worden geschoven met de titel ‘Hoer’ of ‘Vrouwtje’, plus de afrekening op uiterlijk als je als vrouw niet als mooi of aantrekkelijk wordt beschouwd.

Dat je in sommige werelddelen niets meer waard bent dan dat broedmachine-concept, plus dat het voor de heren nog steeds moeilijk te accepteren is om stelselmatig de macht te verdelen tussen de seksen, vertelt me dat er nog veel werk aan de winkel is. Om de positie van de vrouw te handhaven, maar zeker ook om te verbeteren.

Want het gaat niet goed als wij als vrouw worden genoodzaakt een busje ‘Pepperspray’ bij ons te dragen als vorm van zelfbescherming. Het gaat niet goed als we bij een inburgeringscursus moeten gaan vertellen dat wij als vrouw in het Westen gelijkwaardig dienen te worden behandeld. En laat me niet lachen dat je wordt aangeraden om op evenementen heren op armlengte van je verwijderd te houden.

Net zoals het niet goed gaat als zelfs een Patricia Paay wordt weggehoond door het gros van onze eigen burgers als ze wordt uitgenodigd om uit te leggen wat haar aandeel was in het ‘Sex, drugs en rock ’n roll’ leven van iemand als David Bowie.

Ik weet dat samenwerking tussen de seksen zoveel meer mogelijkheden oplevert omdat we gezamenlijk zoveel meer te bieden hebben. Daar waak ik voor. Dagelijks. En een ieder die onze met bloed, zweet en tranen verworven positie teniet doet, zal in mij een wederopgestane feministe ontmoeten..

6 gedachten aan “De positie van ons vrouwen, hoe gaat het werkelijk?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: