December reflecties

Om klokslag 3:32 uur word ik bijna stuiterend van anticipatie wakker, afgelopen nacht. Het is 1 december, weet ik. En ik vraag me plotseling af, waar het afgelopen jaar is gebleven. Tijd die voorbij vliegt, en naarmate ik ouder word, nog veel harder dan voorheen. Tijd waarvan ik me afvraag, of ik het wel genoeg intensief beleefd heb. Dat is een rare frats van mijn brein, denk ik dan, want hoe in vredesnaam had ik het anders kúnnen beleven?

De afgelopen maanden ben ik door mijn val daar in de gang bij het zwembad, want hee, ik ging ook eens sporten, tamelijk intensief bezig geweest met het herstel van mijn rechterknie en -kuit. Van de weeromstuit schaafde ik mijn rechtervoet ook nog eens onder een deur door, waardoor die nu ook gehavend is: gekneusd en voorzien van een ontstoken pees in mijn enkel. Erg pijnlijk, kan ik wel stellen.

Vorige week heb ik bij de orthopeed een injectie in mijn knie gekregen om dat herstel enigszins te bespoedigen. En het gaat ook wel iets beter, al loop ik dan nog steeds met opa’s stok.

Het enige voordeel van dit alles, plus nog een beetje extra stress, is dat ik zo’n 10 kilo ben afgevallen. Ik weeg nu onder de 80kg en daar wil ik volgaarne op voortborduren. Op naar de 65kg dus. Waar minder trek en snoeplust dan ook wel goed voor is. Het is duidelijk nu, dat ik dat kleine beetje hongergevoel beter in stand kan houden. Al lust ik dan niet borden vol voedsel meer op. Ik betrap mezelf erop, dat ik met minder mezelf veel beter voel. En dat het ook beter is voor mijn gewrichten. Souplesse en flexibilité zijn wel wat aandachtspuntjes voor me. Mijn voornemen is daar dan ook deze maand en volgend jaar blijvend aan te werken.

Maar december begint dus vanaf vandaag. En staat er natuurlijk om bekend dat het een snoep- en vreetfestijn kan zijn, waar ik me vanaf heden dus flink tegen wil wapenen. Als dat al enigszins mogelijk is. Want met een hart van goud, zenuwen als betonijzer, en een karakter van staal, zal ik dat streefgewicht waarschijnlijk nooit echt halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: