Die bruine kijkers

D

Hij staat er dag en nacht, lijkt wel. Je kunt zien dat hij af en toe moe wordt, dan steunt hij even op zijn andere heup. Met zijn trouwe bruine kijkers gelijk een puppy die je terstond mee naar huis wil nemen bekijkt hij me voorzichtig van top tot teen en geeft me altijd weer dat vriendelijke knikje.

Hij spreekt deze taal niet. Niet mijn taal, althans. En is járen jonger. Al zou ik niet precies kunnen vertellen hoe hij gekleed gaat. Zijn ogen beïnvloeden me nog het meest. Er schuilt warmte in. Medemenselijkheid. Soms lijkt het erop of hij mijn ziel wil doorgronden. En dan weet je, voel je, dat hij iets heeft gezien, waardoor hij heel jong heel snel volwassen moest worden. Terwijl je ook haarfijn aanvoelt dat hij je daar nooit lastig mee zal vallen, al vraag je hem ernaar.

Hij staat daar maar in het luchtledige te staren voor een goedlopende supermarkt en verkoopt de Daklozenkrant. Ik tast eens diep in mijn buidel, geef hem de benodigde muntjes en met een grote glimlach alsof de zon plotseling gaat schijnen, zo wit zijn zijn tanden, overhandigt hij mij een exemplaar van zijn handel. Ik schud nee, en dat dat juist de bedoeling niet is. En omdat ik me plotseling met de situatie geen raad weet, maak ik me maar snel uit de voeten.

Mijn ziel zit mijn ego achterna en trapt de duivel op zijn staart en dus wandel ik met een zwaarmoedige bui weer richting huis. Tot ik een schel fluitje hoor, vlak voordat ik de voordeur opendraai. Mijn boodschappen heb ik inderhaast om de muntjes uit mijn knip te pakken bij hem laten staan. Met dezelfde open glimlach reikt hij mijn volle tassen aan. Ik bloos vanwege mijn stuntelen, kijk hem opnieuw aan in zijn bruine kijkers, en bespeur een knipoogje. Grinnikend draait hij zich om en wandelt heen. Zijn lange dag is blijkbaar voorbij en de mijne weer goed…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: