Die essentiële olie

D

Elke zondagavond reserveer ik steevast voor een geduchte free-me-wellness-beauty-avond. Dan moet alles er aan geloven. Ik was alle ongein er af. Ik scheer me op kwetsbare plekjes. En tot slot, wil ik mezelf nadien dan verwennen met een maskertje, en komkommerschijfjes op mijn ogen. Iedereen die me dan eventueel zou tegenkomen, krijgt de bibbers of schrik van zijn leven, maar dat boeit niet, ik heb dat dan heel even nodig. Vertel ik mezelf nog steeds na al die jaren.

Met al die wind en regen de afgelopen weken, waag ik dan een poging om lief te zijn voor mijn toch al gevoelige huid. En dus was ik er nadien nog niet helemaal klaar mee. Nee, ik had van de week ergens op een verlaten plekje in een drogisterij een flesje met essentiële huidolie gevonden, waarvan het serene label me wel aansprak. En dus smeerde ik dat goedje eens fijn en overmatig royaal in. Waarom zou je zuinig doen met olie, vroeg ik me af, als je huid best wat zachtheid kan gebruiken?

Nu, je raadt het al. Ik glibberde van de gladheid alle kanten op. Zelfs mijn welverdiende kopje koffie met likeur gleed tussen mijn vingers weg. En dat spul blijft natuurlijk overal aan plakken. Op de sofa, aan mijn peignoir, op mijn hoofdkussen, écht overal.

Halverwege de nacht glipte ik zelfs half mijn bed uit. Hing ik dan half uit bed. Half wakker, half-slapend, en vaag drong het tot me door, dat ik wellicht toch net ietsje te veel van het goede had gedaan.

En dus stond ik vanmorgen mijn huid te scrubben als nooit tevoren. Nu – zucht – moet ik natuurlijk weer op zoek naar een after-scrub-crèmetje om het resultaat van mijn overvloedige essentiële olie-gebruik en die scrub te verzachten. Of – peins ik dan vertwijfeld – zou dat peperdure Coconut Body Milk de klap gaan opvangen en mijn stommiteit vergoelijken?

Mijn tip voor vandaag en eigenlijk ook voor de rest van jullie verdere leven: wees zuinig op en met die essentiële olie. Al was je het goedje 1.001 keer waard…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: