Digitale kloof

D

Je hebt van die mensen die beweren, dat ze geen computer, smartphone of tablet willen hebben, want – zo stellen zij – dat is hun ‘interesse’-gebied helemaal niet. Juist ja. Ik ken ook iemand die zei nogal angstig te zijn dat ze ‘het systeem maar de soep in zou helpen’, maar ondertussen wel Whatsapp erg interessant vindt om te doen, want gratis en tja, op de smartphone die haar man verplicht kreeg toebedeeld via zijn werk. Juist. Dus, als blijkt dat er bepaalde voordelen kleven aan zaken waar ze zijdelings iets over horen, dan blijkt een smartphone plots interessant. Ik snap dat dan nie-ie-iet (met lange uithaal)!

Meegaan met je tijd vind ik niet meer dan logisch. Ik vind ook (oeps), dat er geen plausibele excuses zijn voor dat niet willen, anders dan dat je lekker lui een ander harder voor je laat werken. Want dat is het. Niets meer of minder, en dat zeg ik zonder enige nuancering.

Ik heb dan ook een groots respect voor bijvoorbeeld mijn moeder (nu 77), die net als ik bijzonder creatief is op de computer, haar tablet en ook smartphone. Al kan ze wel eens tekeer gaan over de grootte van die koelkasten (smartphones) en terugverlangen naar een tijd waarin we niet allemaal 24/7 bereikbaar zijn. Veel kudo’s dus dat ze die know-how en nieuwsgierigheid bezit om zelfs ook haar betalingen via het Internet te doen. En niet al te angstig is om fouten te maken. Ik heb haar immers meermaals ingeprent, dat bij elke fout, we gewoon weer opnieuw beginnen!

Die vooroordelen en dat gebrek aan nieuwsgierigheid voor nieuwe snufjes, dat herken ik wel van ooit lang geleden. Bijvoorbeeld toen mij werd verteld dat ik hoorapparaatjes zou moeten dragen en ik dacht dat ik op mijn zesentwintigste nog niet wilde worden versleten voor een oude taart. Maar inmiddels is er met die Philips oorbellen een wereld voor me open gegaan. Ik hoor de vogels weer fluiten, en ik hoef niet langer argwanend te zijn over wat mensen zeggen, en hé, dat komt de communicatie over en weer zelfs ten goede.

Voor iedereen die dus aarzelt om mee te gaan met de digitale voortgang die de rest van ons al jaren drijft: laat je verrassen! En bedenk hoe leuk en spannend iets nieuws kan zijn. En dat allemaal in de wetenschap dat je jezelf er uiteindelijk ook mee vooruit helpt. Want je weet immers al, dat alles wat nu reeds vanzelfsprekend is, vroeger ook revolutionair was…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

3 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: