Ergens gedurende de jaren tachtig kreeg ik een vriendinnetje (Paola) op het Lyceum die helemaal wous was van The Police. In eerste instantie moest ik erg wennen aan het geluid van The Police. Het duurde dan ook even voordat ook ik overstag ging. En ik raakte daarna natuurlijk ook totaal hoteldebotel van his royal sexiness Sting. Tot op de dag van vandaag duurt dat voort, durf ik wel te stellen.

Er zijn wat composities die de beste man heeft afgeleverd, die ik nog steeds grijs draai. En blijkbaar wil horen tot in de lengte der dagen, zoals:

  • “Shadows in the Rain”,
  • “Fragile”,
  • “Fields of Gold”,
  • “It’s Probably Me”,
  • “Shape of my Heart”, etc.

Maar ook de overige bandleden, zoals Stewart Copeland, en de eeuwig mysterieuze man Andy Summers, wisten me met hun ongelooflijke humor altijd weer te boeien. Copeland wegens zijn magistrale drummen. En Summers, wegens dat olijke aangezicht en briljante gitaarspel.

Welnu, aanstaande vrijdag komt er een documentaire op BBC4, met 3 afleveringen, van onze bovenste beste Stewart Copeland. Ik wil dat jullie vanzelfsprekend niet onthouden. Gaat dat zien.

Ondertussen, kun je dit even zien:

Over auteur

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: