Ecritures finis: 260218

Niets belemmerde u vandaag om eens stevig tegen de barricaden op te klimmen. Dat lag dan ook waarschijnlijk aan die twee uur slaap die u ’s nachts mocht krijgen. U prent zichzelf gedurende de dag steeds weer in, dat een chronisch slaaptekort verder niets moois in de weg zal staan. Al wordt uw temperament wel af en toe hevig aangesproken.

Naar alle waarschijnlijkheid kan dé hedendaagse zorg u genoeg prikkelen. Of het nu een brief schrijven en daarover soebatten met een dralende huisarts betreft, of een apothekersassistente uitfoeteren wegens bureaucratisch geneuzel, en ga zo maar even door.

Het feit wil dat u na drie bezoeken aan uw moeder op deze dag, omdat laatstgenoemde door een val in de revalidatiekliniek het onverdeelde genoegen kreeg weer even de sfeer in een ziekenhuis te mogen proeven, neerploft op de rand van uw boxspring en zich – ietwat achteloos – neer laat vallen. U laat zelfs het geklets in uw Whatsapp maar even voor wat het is.

U vindt het wel oké dat u even dromenland bezoekt. De wereld mag ook eens ronddraaien zonder uw bewuste toestand. Wat heet: het zal u verder even een rotzorg zijn.

Als u dan na een power nap weer heel even verfrist denk te zijn, snakt uw brein toch weer naar nieuw, nieuw en anders. U ziet dan gelijk weer een gruwelijke contradictie die deze dag lijkt te beheersen. Enerzijds wordt u gechoqueerd door heftige persoonlijke situaties, anderzijds stimuleert het uw brein grondig afleiding te zoeken.

Blijvend zwelgen is immers niet uw ding. Het voelt voor u alsof u door een situatie werd overmeesterd. Dan kan men twee dingen doen. Enerzijds kunt u zich gedragen als een slachtoffer en schijnbaar bloeden, of anderzijds: dringende zaken op- en aanpakken omdat u het dan toch maar even gedaan heeft en zich niet laat slachtofferen. Dat laatste geniet meestal uw voorkeur.

Ook twijfelt u er plotseling aan, of u inderdaad wel zo introvert lijkt te zijn, als u denkt. De momenten dat u toch weer dat extraverte uitstraalt, bepalen immers grotendeels uw goede stemming. En ook dit laatste triggert u genoeg, om hierover nog eens een luttele milliseconde te prakkiseren. Ooit zal u dat gaan uitkristalliseren, maar vandaag nog maar even niet…

3 gedachten aan “Ecritures finis: 260218”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: