Een toetsenbord dat niet van shortcuts houdt

E

Gisteren scheen het de dag van de toetsenborden te zijn. Het begon ermee dat ik een Bluetooth toetsenbord in het zwart zag, en die wel geschikt achtte voor mijn Windhoos 10 machine. Dus maandagavond kwam ik thuis en begon er enthousiast aan het ding aan te sluiten. Maar wat ik ook deed Windhoos zag geen Bluetooth en zeker geen keyboard, terwijl mijn iMac het gelijk goed deed.

Tot ik me plots bedacht dat ik nog ergens in een laatje een Bluetooth-adaptor (2.0) had liggen. Aldus deed ik die in een USB-port en inderdaad kon hij het toetsenbord herkennen, maar erop typen, niets daarvan.

De volgende dag toog ik dus naar een winkel die een nieuwere versie had van de Bluetooth-adaptor. En vervolgens geschiedden miraculeuze dingen, nadat ik eerst nog eigenwijs het op mijn eigen fiets had willen doen. Ik kan er op typen, zelfs. Wat reuze helpt.

Wist je trouwens dat je in Windows 10 tijdens het inloggen onder Toegankelijkheid op je Beeldscherm ook een toetsenbord kan aanzetten? Dat is verrekte handig als je toetsenbord even niet blijkt te werken. En natuurlijk uitermate geschikt als je beeldscherm een touchscreen is, wat mijn oudje nog niet kan, maar dat terzijde.

Het wil wat, dat gestoei met die apparatussen terribli. Ik was inderhaast voor het gemak vergeten, dat het oudje sommige dingen zelf niet kan, zoals Bluetooth. Dus heb ik het ook nog geprobeerd met de download van een driver, waarmee ik zoveel ongein binnenhaalde als spam- dan wel spyware. Het heeft me minstens een paar uur gekost ook dat weer te herstellen.

‘s Avonds kreeg ik een seintje dat WordPress weer een versche update had. En ik kan het dan niet laten het systeem zo snel mogelijk te updaten om te zien wat er allemaal voor verbeteringen zijn doorgevoerd. Zo is het nu o.a. met bepaalde toetsen makkelijk snelkoppelingen maken:

  • * of – een opsommingslijst starten.
  • 1. Een genummerde lijst start.
  • ## h2 koppen maken, met ### h3, en ga zo maar door.
  • > een blockquote maken.

Ik hou daarvan. Het mag allemaal gerust wat simpeler. Ik kon altijd te afgeleid worden door mijn perfectionisme in de opmaak van een blogpost. Nu word je in ieder geval daar wat mee geholpen. En als je toetsenbord dat ook nog eens begrijpt, dan wordt het leven wel verdacht mooi…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: