En toen ging ’t licht uit en wat te doen bij een stroomstoring?

Terwijl ik aan mijn iMac bezig was zag ik opeens mijn beeldscherm uitvallen en met geïrriteerde vingertoppen drukte ik maar even op enter, in de eerste instantie nog denkend dat ik m’n muis buiten de beeldschermzone had getrackpad.

Hee, dat was vreemd!

Het licht boven de bar was na weken aan te hebben gestaan ook plots uit. Dat is zo’n systeem van Klik Aan/Klik Uit dat blijkbaar ook op hetzelfde kanaal wordt gebruikt door mijn buren.

Ik schoot de gang op want stop gesprongen? Nee, de gang was één zwart gat.

Ik pakte mijn sleutels en liep met de trap naar beneden en vond de Jumbo supermarkt daar ook erg donker en bij alle nabijgelegen winkels stond het personeel buiten te praten met voorbijgangers.

Het mysterie ontvouwde zichzelf toen ik een pushbericht ontving dat de stroomstoring over vrijwel geheel Noord-Holland was verspreid.

Het eerstvolgende wat ik dacht was dat ik mijn koffie niet op tijd zou krijgen

En och, de inhoud van de vriezer dat zou vast ook te lijden hebben, maar het zou vast niet al te lang gaan duren. Toch?

Ik wierp een blik in de spiegel

En bedacht me dat er vast geen warm water zou zijn om mijn haar te wassen. Zoals altijd stel ik het moment uit dat ik ’s morgens koffie drink, ontbijt en tijd besteed aan mijn uiterlijk. En daar word je dan wel eens mee geconfronteerd, maar altijd op het verkeerde tijdstip.

Ik raakte geïrriteerd, want wat nu te doen?

In vredesnaam, hoe afhankelijk ben je in wezen van elektra gedurende een dag?

Na een blik op mijn iPhone merkte ik op dat zelfs 4G overleden was. Mijn vriendje hard terugfluiten om te werken aan een geboortegolf was immers die volgende gedachte, maar hij was vast al lang en breed op kantoor.

Een bad nemen dan? Maar warm water was ook out of the question.

Ik had natuurlijk kunnen zeggen, dit is hét moment dat ik een kleedje uitspreid op de vloer en mezelf in een laconieke meditatie dwing, maar ik was niet echt Zen genóeg.

Het geduld om nu eindelijk dat boek op te pakken had ik al helemaal niet. Integendeel, het viel me op dat ik allerlei enge gedachten kreeg, zoals een complottheorie of nog erger een terroristische aanslag.

En dus pakte ik mijn fiets

En ging de hort op. Richting stad begaf ik me, waar de chaos volmaakt compleet was.

Ik heb in die paar uurtjes nog nooit zoveel gesprekken gehad met mensen van divers allooi. Zelfs in chaos is de mens über amusement…

3 gedachten aan “En toen ging ’t licht uit en wat te doen bij een stroomstoring?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: