Even huishoudelijk: over Blog(brain)stormen

Terwijl ik bezig was met de techniek achter een export, van PivotX (van oerHollandse bodem destijds) naar WordPress, viel het me op, dat men destijds dus ofwel blogde maar ook kon linkdumpen. Linkdumps waren kortweg de microblogs onder de blogposts, waarin men, het woord zegt het al, even kon linken. En men blogde dus. Eenvoudigweg, zonder al te veel rompslomp.

Er was destijds een blogs-update-lijst, naast dat men zich kon abonneren op de RSS feeds.

Ik mis dat.

En destijds waren er nog geen regeltjes, zoals ellenlange SEO-voorschriften. Of had ik er toen simpelweg nog geen weet van? Er was nog geen Social Media, maar dat raakte toen wel in opmars. Men hoefde destijds in het kader van de huidige trends in webdesign ook nog niet eens verplicht een (uitgelichte) afbeelding toe te voegen. En men reageerde nog, gewoon op de blogpost zelf, in plaats van op die verdomde Social Media. En caching, wa’ was dat dan?

Snap je al waar ik heen wil?

Voor mij raakt de lol van het fysiek bloggen er een beetje af, want te veel regeltjes. Ik verlang weer terug naar die goede oude tijd. Toen ik dus nog niet dat check lijstje diende af te werken alvorens ik op die verrekte publiceer-knop drukte.

Dus nu ben ik ernstig aan het overwegen of ik Yoast’s SEO plugin vaarwel zeg. Of dat ik het aandurf vrijwel dagelijks te bloggen zonder op Social Media te promoten. Of ik een WordPress theme durf in te schakelen waarin geen uitgelichte afbeeldingen benodigd zijn.

En zo, alras, verdwijn in een onzichtbaar vangnet waarin ik me wellicht wat veiliger waan om te schrijven over wat me werkelijk bezielt.

Durven moet je doen, is de nieuwe stelregel, zo roept Loesje. En geen weg is doodlopend, als je durft om te keren. Soit. Het is die poging wel waard, om mijn zin in het bloggen definitief terug te krijgen…

7 gedachten aan “Even huishoudelijk: over Blog(brain)stormen”

      1. Nee, anders was ik er niet aan begonnen. Zijn standaard opties van blogspot. Ik ben het als testje begonnen toen OBA stopte. Daarvoor had ik zoiets voor regionale bloggers bedacht aangezien die vaak buiten de boot vallen.

  1. Hoewel ik het nut van SEO wel zie, vind ik toch ook wel dat de gewone blogger teveel wordt beknot. Yoast is mijns inziens veel teveel afgestemd op de zakelijke blogger die zijn spulletjes aan de man/vrouw wil brengen.
    Het is nu juist leuk om te spelen met een titel zonder dat die per se in de eerste alinea moet terugkomen en al je focus trefwoorden bevat. Dat doet gekunsteld aan. Dus ik probeer er een draai aan te geven, maar ik laat me er niet door beknotten.

  2. O ja: ik ben toch ook wel benieuwd of jij erin zou kunnen slagen een gigantische hoeveelheid posts van Amsterdam Centraal vanuit PivotX over te zetten naar WordPress. Hoewel ik twijfel of we dit eigenlijk wel moeten willen. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: