Even over die coronapreken

Gistermiddag bewoog ik me natuurlijk weer eens op glad ijs. Via Rijksoverheid.nl kwam ik op dit document dat men kan uitprinten als uitzonderingskaart op de mondkapjesplicht en dat wilde ik gaarne delen met mijn lotgenoten. De uitzondering geldt o.a. voor:

Mensen (en hun begeleiders van mensen) die afhankelijk zijn van non-verbale communicatie, zoals liplezen.

Nu moet je weten dat ikzelf zeer pragmatisch ben ingesteld; ik draag het mondkapje gewoon wél, al ben ik afhankelijk van spraakafzien, en draag zo’n mondkapje fier en overal waar dat verplicht is. Al vind ik het dan wel allerbelabberdst, maar ik denk dat iedereen dat zo langzamerhand wel vindt. Niemand vindt deze coronashit immers fijn. We zijn het allemaal een beetje zat of zat aan het worden.

Wat dus waarschijnlijk ook de stortvloed aan preken veroorzaakte die ik in ontvangst mocht nemen, nadat ik deze Facebookpost had geplaatst. En gek genoeg verbaast me dat enorm, achteraf.

Bovendien aarzelde iemand dan ook niet het als ‘laf’ te benoemen, omdat ik blijkbaar zo onder deze maatregel uit probeer te komen. Met als gevolg dat mijn bloeddruk tot ongekende hoogten steeg, en ik zowaar een beetje pissig terug reageerde, wat totaal niet in mijn bedoeling lag. Mijn Kunstje was immers, dat ik mijn mede-lotgenoten louter wilde informeren. En onbedoeld heb ik ietwat sarcastische reacties teruggekaatst, wat dan weer mijn typische gevoel voor humor mag heten.

Ik had natuurlijk beter moeten weten. Voordien. Ik kan dan wel mensen willen informeren, maar ik had daar nadrukkelijk aan toe moeten voegen wat mijn eigen standpunt in dezen is. En dat ik niet mensen wil aansporen om ongehoorzaam te zijn of te worden, of zelfs stout te laten zijn. Al is dit laatste, kennelijk nog wel een dingetje voor me.

Ik zit me nu danig af te vragen, waar deze mensheid toch heen moet met hun preken als de wereld hopelijk weer een beetje ‘normale proporties’ zal krijgen. Al denk ik dat sommigen graag anderen de les blijven lezen, vooral via media als Facebook. Je-weet-wel, van achter die onzichtbare Internetmuur. Anyhow… de preekkracht van de mensheid blijft zo wel op pijl, nu dat gevoel voor humor nog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: