Even over mijn midlifecrisis

Even over mijn midlifecrisis ~ @iPIXtitude.nl
Image by Alexas_Fotos from Pixabay

Zucht! Ik denk het echt, mensen. Ik ben vast en zeker in een dijk van een midlifecrisis beland. En ik zal je vertellen waarom ik dat denk. Want het gaat niet over relaties, dit keer. Neen. De passies die ik had zijn verworden tot een routine. Zomaar. Zonder waarschuwing. Wat heet, ik kan die passies die ik had niet eens meer zo noemen. Het werd werk. Het werd sleur. En als ik ergens van gruwel is het wel sleur. Nu is volgens mij het enige wat me nog rest: nieuwsgierigheid.

Tja, die nieuwsgierigheid begon van de week met al die eindexamenuitslagen op di Social Media. Mijn hemel wat was ik jaloers (en wat gunde ik het hen tegelijkertijd) op al die jonge mensen die zo hard hun best hadden gedaan en doodleuk die vlag vergezeld van hun boekentas mochten uithangen. Dat wil ik ook, dacht ik. Ik wil ook een studie volgen. Slagen. Minstens een HBO-diploma of erger. Die bull doe ik dan in een lade van mijn bureautje. Zodat ik dan later trots kan zijn op mijn eigen ontwikkeling. En volharding. En dat ik dan ooit kan zeggen: “Zie, toen snapte ik de wereld nog!”

Wie zegt, after all, dat je dat alleen mag bereiken als je jong bent? Wie bewijst mij dat ik het niet zou kunnen bolwerken, behalve ikzelf? Mijn leven kan ik best in een ander ritme dan de rest van de wereld leiden. Ik was immers altijd al een beetje ietsiepietsie extravagant. Dat wil ik dan nu uiten. Door mijn nieuwsgierigheid naar mijn eigen kunnen en intelligentie opnieuw hard te maken. Want naarmate ik ouder word, stel ik daar steeds meer vragen over. Waarom was ik toen ik zo jong was zo obstinaat? Hoe kan ik deze crisis ten goede keren? Zucht. En waar kan ik dan nu beginnen?

2 gedachten aan “Even over mijn midlifecrisis”

  1. @Rianne: jaaaaa, you’ve got me. Al betwijfel of ik in aanmerking kom voor het STAP-budget. Dank voor het meedenken iig. šŸ˜€

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: