Expressies: laat ze me zien

Gelaatsuitdrukkingen: een lach of een traan; ik wil ze absoluut niet missen. Ik kan ze dan ook niet missen. Het is voor mij een kwestie van óverléven. Want mocht ik je onverhoopt niet kunnen verstaan – als slechthorende mét Philips oorbellen – dan kon ik vóór deze hachelijke periode zonder mondkapjes, nog altijd spraakafzien of mezelf ervan overtuigen dat wat ik hoor ook bevestigd wordt. Juist door die mimiek.

Het is voor mij als slechthorende een zorgwekkend fenomeen dat de overheid ons allen dringend adviseert een mondkapje te dragen. Ik snap het wel. Ik begrijp het zelfs. We moeten die verrekte Corona eronder zien te krijgen. En daar wil ik natuurlijk van harte aan bijdragen. Maar ow ow… wat is zo’n mondkapje toch een gruwelijk handvat in dezen.

Zou bijna aan de slag gaan om een uitvinding te doen, waarbij alle menselijke mimieken juist wél getoond worden. Maar gelukkig, zijn er mensen die dat reeds gedaan hebben. Zie dat doorzichtige kapje op de bijgaande foto.

Ik zou bijna aan de gehele mensheid het verzoek willen doen, dat doorzichtige mondkapje te dragen. Ik heb er zelf net een paar besteld.

En ik vind mezelf al behoorlijk stoer én flink dat ik er zelfs een sticker opplak, mét dat signaal dat ik als slechthorende die ondersteuning écht nodig heb.

Tot die tijd dat deze kapjes thuis arriveren, duik ik even onder. En zal wanhopig proberen me niet al té veel zorgen te maken over hoe we – als doven en slechthorenden – deze komende periode toch een beetje luchthartig door kunnen komen. Ik hoop oprecht dat de mensheid in staat zal blijken met ons mee te denken en voelen…

Eén gedachte over “Expressies: laat ze me zien”

  1. Ik hoop met je mee. Ik merk dat met kapje op mijn ogen de neiging krijgen om een vers botox-hoofd te imiteren. Van die grote ogen en zo…
    Dus zelfs daar hebben jij en je lotgenoten niets aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: