Fotoshoot

Nee, ik had natuurlijk niets om aan te trekken, gisteren. Het was een stralend zonnige dag, gelukkig, en ik kon er maar niet uitkomen wat ik voor deze enigszins spontane fotoshoot zou dragen. Dan laat ik dat welbewust op het laatste moment aankomen. En hoera, als je dan wat dieper graaft in je kledingkast. Want ik heb, heus waar, kleding zat.

We, de fotografe Neide die met liefst drie tassen vol hardware aan camera’s en toebehoren aan kwam lopen en ik, spraken af bij zo’n typische netwerkgelegenheid daVinci in Haarlem. Het was de bedoeling dat het een weinig ‘personal branding shoot’ zou zijn. En de MacBook die de fotografe meebracht, kwam dan ook goed van pas.

Ik was bijkans bloednerveus voordien, want ik stel me altijd voor dat hoezeer zo’n fotograaf ook z’n best doet, ik de foto’s achteraf altijd vind tegenvallen. Ik heb namelijk als ieder ander op deze aardkloot een volstrekt onacceptabel zelfbeeld. Pretendeer dan ook absoluut niet fotogeniek te zijn. En echt, ik waan mezelf niet zo dik. Binnen in me schuilt dan wel een mollig type, maar die foto’s drukken me altijd weer naar die volstrekt onaanvaardbare realiteit. Dat, terwijl ik toch zo’n leuk mens ben. 😉

Gelukkig zag Neide deze enigszins voorspelbare reactie. En kon ze me heerlijk laten schaterlachen. Al was dat meestentijds louter om haar gehol en gedraaf om me heen. En het continu checken hoe de lichtval een foto nóg beter kon maken.

Welnu… ik laat jullie niet langer in spanning… Bij dezen een kleine keuze uit de fotoshoot die gisteren gemaakt is. Zo blij mee, dank je wel Neide Bastos.Bij de weg, Neide wil graag een carrière maken in de fotografie. Dus aarzelt vooral niet om haar te contacten en een heuse fotoshoot met haar in te plannen. Zo leuk!

2 gedachten aan “Fotoshoot”

 1. Dag Irene, ik heb gelachen om jouw blog.
  ‘ Mollige type, chocolade bij het eerste stukje en ‘ ‘Terwijl ik toch zo’n leuk mens ben.’
  Heel herkenbaar voor mij.
  Mijn schrijfsels zijn ook te lezen in een blog: ‘ Tjitske schrijft’ op facebook.

  Met vriendelijke groet,
  Tjitske Stroop- Jasper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: