Getouwtrek

Getouwtrek ~ @iPIXtitude.nl
Image by Darby Browning from Pixabay

Volgens mij was het begin jaren negentig, dat ik ’s morgens opstond en voor mijn werk nog even gezellig The Flintstones keek, en terwijl ik mijn make-up aanbracht steels meekeek naar The Bold & The Beautiful. Toen al viel het me op. Er waren in die serie altijd 2 dames in geduchte touwtrekpartijtjes verwikkeld om maar liefst 1 man. En daar zet ik – nu nog steeds – mijn stekels van op.

De laatste tijd kijk ik de serie weer tijdens het avondeten, na een paar jaar het niet gemist te hebben, en de ene ergernis volgt de volgende op. Want wat worden er veel gesprekken in herhaling gebracht. Alsof de kijker het eigenlijk niet snappen kan of wil. Er wordt veel te veel gesproken in die serie. En te weinig actie, behalve nu dat Sheila nog blijkt te leven. Nog steeds is het Ridge vóór en Ridge ná. En aangezien ik altijd een beetje op de hand van Brooke ben, krijgt die verrekte Taylor bij mij geen kans. :-p

Mocht willen dat die Brooke ook een beetje genoeg verstand had verzameld om niet steeds weer weg te zwijmelen bij het idee dat mensen zijn (voor)bestemd.

Dat is natuurlijk de opzet van deze hele serie. Je moet ongewild partij kiezen voor de een of ander. En terwijl ik stiekem weet dat zo’n strijd niet gezond is, zeker niet tijdens je avondeten, kijk ik toch maar weer wél in de hoop dat Ridge het eindelijk een keer goed doet.

Want het is een lapzwans hoor, dat hij zich zo laat manipuleren door zijn ex, zoon- en dochterlief. Hij laat het hem allemaal maar vertellen. Geen greintje eigenwil vertoont ‘ie daarbij. Liefst zou ik hem persoonlijk eens door elkaar rammelen, totdat zijn breincellen weer in de juiste proporties vallen.

Nu het is me allemaal wat. Een goed boek zou me beter doen. Literatuur ofzo.

En toch, ik weet zeker dat ik morgenavond opnieuw zal kijken en weer hoofdschuddend alle perikelen waarneem. Ik weet zeker dat ik mezelf beloof dat het opnieuw de laatste keer zal zijn, maar dan toch…

Eén gedachte over “Getouwtrek”

  1. Oh vreselijk!

    Ik volgde het vroeger samen met m’n moeder en toen ik borstvoeding gaf aan de kinderen was het ook makkelijke tv (samen met As the world Turns) maar wat zou IK Brooke graag door elkaar willen rammelen. Zeker als ik lees hoe het er nu bij staat. (ik heb het zo’n 20 jaar niet gezien) Schop die kerel de deur uit. Ga leven!

    Als ik nu een voorstukje zie, schrik ik er trouwens ook van hoe ze eruit zien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: