Gewoon een paar miljoen meer

Niets menselijks is mij vreemd, want ik mag graag fantaseren hoe ik in deze wereld sta met een paar miljoentjes meer in mijn bezit. En ik vraag me dan oprecht af, of ik dan ook zo’n elitaire universitaire opleiding voor mijn kids zou ambiëren? En of ook ik zo ver zou gaan, om wat nijvere centen ervoor neer te tellen om mijn kinderen flink wat ruggensteun te bieden door ze alvast in het zadel te helpen op zo’n elitaire universiteit?

Gelukkig heb ik geen kinderen.

Mijn haren rezen recht overeind en ik wilde bokken als een opstandige geit, toen ik hoorde dat zulks sommige snobs blijkbaar in niets schuwt. Ik denk dan gelijk aan de wat armere garde onder ons; aan een wat armer type jongmens die zo’n plek wel verdient maar wordt afgewezen wegens geen plek op een universiteit.

Dat vind ik dan weer raar van mezelf. Je weet immers, wat je zelf zou doen in zo’n situatie. Maar zelf met een paar miljoentjes minder op zak, is die gunfactor blijkbaar geheel verdwenen ten aanzien van dat soort snobs.

En op de een of andere manier vraag ik me dan ook weer af, wat een elitaire universitaire opleiding dan wel mag behapstukken. Je kunt immers blijkbaar professor-titels kopen, maar weinig erudiet zijn. Vaak zie je immers dat zelfs hoogopgeleiden beheurlijke oogkleppen torsen naast hun onooglijke ziekenfondsbrilletje.

Kom, kom, ik draaf weer eens door.

Ik vraag me nu oprecht af, wat die acterende snobs nu dan zelf denken, aangezien ze gesnapt zijn. Waarschijnlijk dat deze laatste les een stomme vergissing, maar hun beste leraar is?

2 gedachten aan “Gewoon een paar miljoen meer”

  1. Ik heb ook geen kinderen. Ik snap je maar ik kan me er in alle eerlijkheid verder niet druk over maken. Het zal de leeftijd zijn: ik maak me nergens meer druk over. Da’s een niet zo fraaie ontboezeming om twee uur in de nacht realiseer ik me. Het is niet anders helaas.

    1. @Mies: Hahaha. Het punt is, dat mocht ik me niet meer druk maken, ik ook geen schrijfvoer meer kan vinden. Dan kan ik dit bloggen verder wel vergeten… 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: