Het c-virus is ook hier geland

Het c-virus is ook hier geland ~ @iPIXtitude.nl
Uit eigen collectie

Had mezelf nog zo beloofd vrij te blijven van dat coronavirus. Ik heb letterlijk alle preventiemaatregelen best wel in acht gehouden, dacht niet zo slordig te zijn. Puntje van aandacht is hier, dat di mama (83 jaar oud nu) astmapatiënte is. Ik wilde niet dat ze door mijn schuld op een ICafdeling terecht zou komen.

Welnu, de omgekeerde wereld is in werking getreden. Niet ik, maar zij liep het coronavirus als eerste op, vorige week bij haar boetseerclubje. Aangezien ze ook nog een vaccinatie had gehad, is het resultaat ‘redelijk’ mild. Al hoest ze wel als een oude hond die nog een poging doet te blaffen.

Wat mij betreft, begonnen de perikelen zondagavond. Ik wilde slapen. Vroeg. Slapen is bij mij een teken, naast die opdoemende koortsrillingen, dat er wat onder de leden zit.

Maandagmorgen deden we zelftests, en ik bleek negatief. En di Mama positief. Ze heeft geen koorts gehad, we houden dat natuurlijk angstvallig goed in de gaten. En ik heb haar huisarts direct op de hoogte gesteld. Mij persoonlijk doet het niets, een weekje ziek zijn, maar bij di Mama gaat zulks te dikwijls gepaard met een longontsteking, die ik te allen tijde wil vermijden. Dat snap je.

Ikzelf kreeg wel verhoging, maar het blijft steeds netjes onder de 38.5˚C. Mooi man. Komt vast door die eerdere vaccinaties dat je lichaam toch een klein beetje afweer tegen dat shitvirus kent.

En in gedachten zie ik mijn witte bloedlichaampjes als soldaatjes dat indrukwekkende gevecht aangaan tegen die nietsvermoedende binnendringende coronaviruscellen. En het dan een klein beetje winnen. Een weinig, zodanig dat het lijkt of het virus wint, maar dan toch dat het in milde verhoudingen blijft. Yihaa. En lekker pûh.

Ik werd net badend in het zweet wakker na een dagje onverkwikkelijk veel geslapen te hebben. En voelde me alsof er intern hier ook werkelijk waar een heuse oorlog woedt.

Vertel nu iedereen die het maar horen wil, dat ik er binnen 5 dagen vanaf ben. Natuurlijk moet je dat niet roepen, maar hee, 5 dagen uitzieken is toch nog netjes en dan blijft het binnen de perken. Mede omdat het maar een eenzaam ding is, dat uitzieken. En mensen op afstand houden. Dat kan mij niet kort genoeg duren.

6 gedachten aan “Het c-virus is ook hier geland”

  1. Beterschap.
    Hier zijn wij beide getroffen. Voor mij is vandaag dag 9 in gegaan en de koffie smaakt nog steeds als levertraan. Een kopje is dus voldoende om er voor de rest van de dag niet meer aan te willen beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: