Het grote leed dat Valentijnsdag heet

H

Zowel opgelucht als blij ben ik dat ik het grote gevaar heb afgewend. Niet vanwege het feit dat men Valentijnsdag commercieel blijkt te noemen. Nee, louter wegens die onoverschatte vrijheid die ik reeds jaren in mijn bezit héb en dolgraag vast wíl houden.

Ik zal het niet hebben over die wat ergerlijke oudere buurman, reeds jaren getrouwd, die plots met me wil wandelen. Me om de haverklap schijnbaar zeer geïnteresseerde berichtjes stuurt, waardoor ik steeds de neiging krijg om naar een teiltje te grijpen. Wat bezielt zo’n vent?

En dan ineens overkomt me de neiging van het ‘niet-lief’-collectief. Ik ga me spontaan zeer chagrijnig en nukkig gedragen. Want ergens ben ik volledig losgeslagen van dat gecultiveerde begrip dat huisje-boompje-beestje behelst, of een nachtje losgaan op een reeds bezette man.

Omdat ik meen, dat ergens in de grijze oudheid er een vergissing is begaan. Denk aan religie. Denk Adam en Eva. En dat voor mij rare beginsel, dat men niet als compleet wordt gezien zónder vaste partner. En bovendien als mogelijk loslopende prooi die makkelijk te paaien lijkt.

Ik kan hier úren over uitweiden. Het wordt ons allemaal maar opgelegd, die opgeklopte relatie-toestanden. En dat vanuit oudsher. Ik weiger pertinent daaraan mee te doen. En naarmate ik steeds ouder word, raak ik daar steeds meer van overtuigd.

Want, ik heb mezelf lief. En dat is mijn grootste opgave en Kunst in dit leven. Dus schenk ik mijn hart uit zelfliefde nog maar eens vol.

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

  • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
  • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
  • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: