Het sneeuwt!

Het sneeuwt! ~ @iPIXtitude.com
Uit eigen collectie

Tja, het zal je niet ontgaan zijn, dat het sneeuwt. En tjonge, wat is de wereld licht én mooi! En wat vind ik het, ondanks mijn verwoede pogingen om toch maar zo veel mogelijk te genieten van dit witte dikke pak, oervervelend?!

Zie je, ik ben niet mobiel. Althans niet genoeg. Voor mezelf dan. Voor mijn gevoel, kan ik nu niet makkelijk een auto pakken, of op de fiets stappen, dus moet ik wel de benenwagen gebruiken. En ik ben meestentijds niet lui, maar de gedachte dat ik ergens langer dan 10 minuten over moet doen… tja, je voelt de bui al hangen. Letterlijk.

Mijn hoofd steekt ook. Het vertelt me, dat er sneeuw in de lucht zit. En in gedachten vind ik dan ergens onderweg een Koek & Sopie waar ik onderwijl kan genieten van een overheerlijke warme chocolademelk mét slagroom en een flinke slok alcohol erbij. Om de warme toe te laten.

En ja, mijn knieën protesteren na mijn korte wandelingetje al. Al worstelend begaf ik me vanmorgen zo rond een uurtje of 10 richting di mams. Ik ging daar waar de wind me het minst in het gezicht waaide. In de hoop op wat mooie plaatjes. Te schieten vanaf mijn smartphone. Maar de wind waait zo hard dat takken en bomen geen sneeuw willen laten liggen.

Onderweg kom ik ouders tegen die hun kind achter zich aan laten sleeën, en geniet ik stiekem toch even van de pret die zij hebben. Ook de mens die zijn uitbundige hond uitlaat, levert prachtplaatjes op.

En ik, ik erger me aan mijn eigen, bloedeigen, irritaties voor wat deze pak sneeuw betreft. Ik erger me aan mijn verzet ertegen. Ik erger me eraan, dat ik zo verwend blijk te zijn, dat een half uurtje of wat mijn benenwagen nemen nog te veel voor me is. Onderwijl benut ik dat innerlijke zweepje dat me toeroept te genieten. Te genieten voordat het té laat is. En als dat innerlijke kind dat praktische realisme te doen vergeten.

Eén gedachte over “Het sneeuwt!”

  1. Helaas geniet ook ik alleen van de sneeuw door uit mijn raam te kijken. Heb nog wel herinneringen aan sleetje rijden met mijn kinderen en krabbelen over het ijs. Mooie tijden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: