Hoe scoor ik hoog in Google?

Je zult maar online willen zijn (of gaan), met een website. En dan wil je natuurlijk meteen zo hoog mogelijk scoren in de zoekmachines (lees: Google). Dat is de eerste vraag die een beginnende web-entrepeneur mij stelt: “Hoe kom ik als eerste én hoog gerankt in Google?” Let wel; de vraag is nooit: “Wat heb ik er voor over?”

Want aan dat in zee gaan met al die SEO- en SEA-specialisten hangt een stevig prijskaartje. En het is echt niet alsof de slogan ‘No cure, no pay!’ hierop van toepassing is. Neen, men moet vooraf dokken en dan maar heel hard hopen dat de website na een maandje of zes een vogelvlucht van heb ik jou daar heeft genomen.

Wel, wat heb je er voor over?

Ik roep altijd, dat die website een scherpzinnige domeinnaam, een knallend logo, een helder menu, en goede maar leesbare – dus voor het web geschikte – teksten moet hebben. Met de juiste koppen en secties. En dat je vooraf een goed keyword onderzoek doet. Dat je links terug krijgt (crosslinks). Dat de potentiële klant wil kunnen lezen hoe jij omgaat met je clientèle, dus dat je ook nog eens doet aan soort van storytelling.

En Google, ja Google, wil af en toe (lees: regelmatig) een schopje dat het iets moet doen, met kakelverse content in de vorm van bijvoorbeeld de betere blogposts met content van minstens 300 (lees: driehonderd) woorden. Want di Google negeert statische content die niet op gezette tijden wordt aangepast, hoe goed die verrekte teksten ook geschreven zijn.

Reviews, vraag naar reviews op Google

Mijn ervaring als website- en SEO-specialist is, dat de klant – zelfs als je hoog rankt in Google – nog altijd aarzelt om jouw contactformuliertje in te vullen. Diegene kent je immers niet persoonlijk. Nog niet.

In mijn ervaring is mond-tot-mond reclame vele malen beter dan een afstandelijke website die men dan wel goed kan vinden, maar waar geen enkele testimonial op te vinden is.

Sterren horen erbij

En inderdaad is iedere gebruiker zelf ook weer dienstverlener of verkoper, en daarom worden er zoveel sterren gevraagd bij een review. En dat is ook de reden dat men als bedrijf steeds weer wordt geconfronteerd met het feit dat de klantvriendelijkheid en behulpzaamheid (lees: zinvol bezig zijn) altijd nóg beter kunnen. Met als resultaat dat wij als cliënt worden doodgegooid met enquêtes en review requests.

Met al die wijsheden in pacht kun je stevig voortborduren om blijvend hoog te scoren, want met een website ben je gelukkig nooit helemaal klaar. Het kan altijd nog béter. En misschien, heel misschien sta je, als je mazzel hebt, dan ook nog beter gerankt.

Ter info: deze blogpost verschijnt tezelfdertijd op hoevrouwendenken.nl.

2 gedachten aan “Hoe scoor ik hoog in Google?”

  1. Zeg dat verhaal over mond op mond reclame niet in je eindopdracht Online Marketing, want je zakt geheid (true story).

    Iets anders: Mooie layout is dit zeg! Speels maar toch crisp & clean.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: