Huishoudelijk en wat ik altijd verander aan WP-themes

Erger jij je ook aan het vetgedrukte en hoofdletter-gebruik en verander jij WP-themes ook? Het zijn de redenen dat ik terstond een child theme aanmaak, zodat ik het WP-theme ongelimiteerd naar wens kan aanpassen.

Ik blijf fröbelen aan WP-themes

Het – gratis – theme wat ik nu benut is Anew van Alxmedia.se. Dezelfde maker als het prachtige theme Hueman.

Dit is een Tumblr based theme, wat wil zeggen dat Audio, Video, Quotes, Chat en Text allemaal anders worden weergegeven. In de tekstmodus werd helaas geen afbeelding geladen. Dus dat was de volgende stap om aan te passen.

Theme-eigenschappen die ik mooi vind

Onder de individuele post, dat is als je deze post in zijn geheel leest, zie je onderin vier prachtige deelknoppen van Twitter, Facebook, Google Plus en in eerste instantie ook Pinterest, maar die heb ik omgezet naar LinkedIn.

Data weergave omzetten

Bovendien zie je in themes vaak de Engelse weergave van data, zoals maand dag komma jaar. Daar kan ik me wezenloos aan irriteren dus wijzig ik dat niet alleen in de templates, maar ook vaak in plugins. Dat laatste is op zich niet aan te bevelen. Het risico is dat een plugin bij fouten niet langer werkt en dan schakelt het zichzelf uit. Naast het feit dat een nieuwe update je wijzigingen weer teniet doet.

Ronde afbeeldingen en tekst eromheen

Zoals je linksbovenin in de linker sidebar ziet – ik heb een schreeuwende behoefte om sidebar niet réchts maar links te zetten – is de Over mij widget met een ronde foto neergezet waaromheen de tekst ook circuleert. Een prachtig resultaat van CSS3.

Voordeel gratis themes

Naar deze theme keer ik altijd weer terug als blijkt dat die andere themes onoverkomelijke verschillen – lees: me teveel stoort – bieden. De plugins die je bij deze theme – niet verplicht – kunt installeren zijn overigens ook gratis.

Laatst kocht ik een prachtige theme bij Themeforest. Het grote nadeel was dat de structuur van het theme door een verplicht te activeren plugin werd opgebouwd, maar daarvan geen licentie codesleutel werd verstrekt. En aangezien die plugin om de haverklap een update moest, en ik datzelf niet kon zonder een update van het gehele theme laat ik het verder links liggen. Ik heb wel de producent van het theme uitgelegd waarom ik zijn theme niet langer benut, maar vermoedelijk zal dat hem een worst zijn.

Dat verplichte plugin gedoe vind ik overigens een van de grote nadelen van die ‘premium’ themes via Themeforest.

Zo snel mogelijk updaten als het kan

Ik aarzel geen moment zodra ik merk dat WordPress of een plugin een update heeft en laat dat gelijk gebeuren. Soms gaat dat wel eens de mist in, maar over het algemeen ben ik nog steeds super blij met het systeem dat WordPress heet.

Gaat dat fröbelen écht altijd goed?

Ik kan úren bezig zijn om dat soort kleine ergernissen weg te nemen. Ik ga net zo lang door totdat het geheel naar eigen inzicht en tevredenheid is.

Vaker niet dan wel wil ik téveel aanpassen aan een theme. En de trouwe lezers weten dat deze site dan wel eens een blanco pagina wil vertonen.

Maar hoe vaker ik op mijn bek ga, des te beter deze site wordt. Nu tekstueel nog…

3 gedachten aan “Huishoudelijk en wat ik altijd verander aan WP-themes”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: