Huishoudelijke blogaanpassingen

H

Niets heerlijker dan wat Herfstachtige dagen om wat te fröbelen aan je blogsite. Ik heb wat verbeteringen doorgevoerd waar ik – zelf – erg blij mee ben.

Archiefpagina

Qua archief – maar dat had je natuurlijk al meegekregen, heb ik een aparte archiefpagina (zie mijn menu hierboven) aangemaakt. Hoe ik dat deed, lees je daar.

Microbloggen in je sidebar

Ik mis het af en toe, wanneer gebeurde iets ook alweer. Je hebt natuurlijk altijd een agenda. Of een dagboek. Maar leuker vind ik het, als je kleine blogposts kunt neerzetten in je sidebar, waarop men ook kan reageren. Klik op de titel van de microblog in de sidebar onder ‘Pix in ‘t kort’ of op het reactie-ding eronder. Dan opent de post in individuele setting.

Deze plugin wordt – helaas -al tijden niet meer aangepast. De shortcode van deze plugin werkt niet langer met het theme, waarschijnlijk omdat die nieuwe shortcodes heeft die daarmee in conflict zijn, dat ik nu heb ingezet. Ik heb wat zitten wroeten in de PHP-code waardoor de widget nu goed – en naar mijn wensen – wordt neergezet.

YouTube-films insluiten en responsive maken

Je kent het wel, je wil dat filmpje insluiten in je sidebar, of je blogpost, maar je weet niet precies wat de breedte in pixels van je blogpost is. Of je wilt zeker weten, dat dat filmpje ook responsive is, dat wil zeggen: geschikt voor desktop, tablet en smartphone.

Dan kun je onderstaande code gebruiken in je blogpost of tekstwidget:

En deze CSS in je custom stylesheet benutten voor het uiterlijk.

.videoWrapper {
  position: relative;
  padding-bottom: 56.25%; /* 16:9 */
  padding-top: 25px;
  height: 0;
}
.videoWrapper iframe {
  position: absolute;
  top: 0;
  left: 0;
  width: 100%;
  height: 100%;
}

Mochten er vragen rijzen, naar aanleiding van deze blogpost… So shoot…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

3 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

 • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
 • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
 • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: