Huishoudelijke mededelingen en waarom ik weer afbeeldingen bijvoeg

Zeker twee maanden heeft het geduurd; de periode dat ik geen afbeeldingen meer bij blogposts toevoegde. Niets is veranderlijker dan een vrouw qua pretenties en verandering van mening. Ik besloot gisteren – na het zien van enkele prachtige foto’s op een exhibitie – dat ik dat ook weer terug wilde bij mijn blogposts. En dan liefst zwart-wit en liefst als in Lomografie.

De tien gouden regels van de lomografie zijn:

  1. Neem je camera overal mee naartoe;
  2. Gebruik ‘m altijd, dag en nacht;
  3. Lomografie is een deel van je leven;
  4. Oefen met opnames uit de losse hand;
  5. Ga zo dicht mogelijk bij het onderwerp staan;
  6. Denk niet na;
  7. Wees snel;
  8. Je hoeft niet van tevoren te weten wat er op de foto staat;
  9. Achteraf trouwens ook niet;
  10. Maak je niet druk over deze regels.

Het voordeel is dat je dan tenminste je eigen foto’s benut en niet zoals ik vroeger altijd weer zocht op suffe vectors. Bovendien lijkt het me wat professioneler overkomen.

Tsja, en dan is het weer even zoeken naar een andere WordPress theme, omdat ik uit voorgaande theme alles gesloopt had wat met ‘Uitgelichte afbeeldingen’ (featured images) te maken heeft. Ofwel de nieuwe themes die ik in eerste instantie leuk vond, gaven de afbeelding niet netjes weer. Of achterlijk groot met teveel nadruk erop.

Wat ik graag zou willen zien is dat je de wijze waarop je in het theme je tekst laat weergeven daartussen – ergens halverwege – een foto kan zetten. Helaas wordt je tekst qua intro met ’the_excerpt’ of qua geheel met ’the_content’ aangeroepen in PHP-taal. Wat mij betreft mag dat best wat uitgebreider worden. Misschien moet ik daar eens op afstuderen dat dat standaard geschiedt en ik niet ook nog eens de media hoef toe te voegen in de blogpost zelf.

Ik ben trouwens best gevaarlijk bezig omdat ik altijd en eeuwig blijf sleutelen aan een theme en daarbij net zo lang ploeter totdat ik inzie dat ik er beter een kinder theme van kan maken, zodat mijn aanpassingen niet verloren lopen bij een update van het theme.

Genoeg te doen dus voor de aankomende tijd, zeker wat leuke foto’s maken voor dit blog betreft. Het lijkt me een uitdaging en heb er alvast zin in.

3 gedachten aan “Huishoudelijke mededelingen en waarom ik weer afbeeldingen bijvoeg”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: