Huishouden op z'n blogs

Af en toe raak ik behoorlijk van m’n pad. Dan raak ik volledig in de ban van cijfertjes van Google Pagespeed Insights, GTMetrix, en natuurlijk ook van Tools Pingdom.

Er is een aantal zaken dat me daarbij opvalt:

 1. Jetpack ging eruit

  Sowieso roept iedereen dat Jetpack voor kleuters is. En zelf dacht ik dat het wel handig was omdat bepaalde onderdelen niet als aparte plugin moeten worden ingezet. En ik wil zo weinig mogelijk plugins, om jullie niet te vervelen, dat snap je.

  Omdat ik bijvoorbeeld bang was dat deze site traag laadt, had ik bepaalde onderdelen als Photon van Jetpack ingezet. Naar bleek dat de afbeeldingen op deze site dan worden omgeleid via WordPress.com naar jouw browser, waardoor de reactietijd van de server danig werd vertraagd. Na het deactiveren van Jetpack in z’n geheel bleken de cijfers van de diverse speed tests enorm mee te vallen.

 2. Plugin WP Fastest Cache

  Vooral ook omdat Petra van JustHost.nl (goede host, kan ik van harte aanbevelen, trouwens) me adviseerde om ook eens te kijken naar WP Fastest Cache. Deze is sowieso makkelijker in te stellen als de meeste andere plugins inzake cache.

 3. Kijkcijfertjes galore

  Wat me verder nogal verbaast is dat de statistieken nogal afwijkende cijfers vertonen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar die van Jetpack, NewStatpress plugin, Google Analytics en zelfs Bbclone. Het levert me meer dan eens vraagtekens op. Zelfs zodanig dat ik soms denk dat ik beter kan stoppen met bloggen, maar lees vooral verder waarom.

 4. SEO werkt averechts op mijn schrijflust

  Om het goed te doen, wil je natuurlijk gevonden, maar nog belangrijker gelézen worden. Elke dag een blogpost pennen die minstens 300 woorden bevat, om maar leuk, lief en aardig te worden gevonden door iets als Google of Bing, frustreerde me mateloos. Ik heb dus ook SEO weer fijn uitgeschakeld. Dan maar minder gevonden, maar wel graag geschreven.

 5. Aangenaam leesvoer

  Ik heb ook eens behoorlijk kritisch naar mijn Blogroll gekeken. Wie lees ik graag? Wie kan ik absoluut als blogger maar voornamelijk als leesvoer adviseren? En de lijst in de sidebar gezet op een wat prominentere plek. Saillant detail is dat ik de meeste bloggers ook persoonlijk ken of heb ontmoet. Dat wil wat zeggen…

En zo kan ik nog wel een stief kwartiertje doorratelen. Het bloggen blijft me inspireren, zelfs om erover te schrijven. Wat jij?

7 gedachten aan “Huishouden op z'n blogs”

 1. Nou fraai hoor. Mrs Tritaal wilde niet dat ik een link naar haar site zette (uit angst te worden gevonden) en hier staat zij prominent onderaan. 😉

  Zelf heb ik het al langer gehad met SEO. Die figuur reageert nooit op m’n site. Je krijgt er wel meer bezoekers door, maar die zijn zo weer weg omdat ze iets anders hadden verwacht.

  Gewoon doen wat je zelf leuk vind en waar je een goed gevoel van krijgt. De rest zoals bezoekers, reageerder en/of inkomsten lijken me bijzaak. 😉

  1. @Ximaar: Joh,… heb geen reactie mogen ontvangen van Mrs Triltaal tot nu toe. En ja die SEO is ultra-vermoeiend. Goede denkwijze wel, via zoekmachines krijg je wel lezers, maar ook een hoog bounce gehalte.
   Schrijven blijft mijn passie… Wat er ook gebeurt. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: