Ik kocht een sprekende papegaai

Enkele dagen voor de verjaardag van mijn moeder was ik wanhopig op zoek naar een cadeau dat ditmaal iets anders dan een fleurige groenevingersuiting moest zijn. En liep langs een dierenwinkel waar mijn blik werd gevangen door een papegaai. Het kon spreken, zo merkte ik op toen ik de winkel betrad, en werd direct gegrepen door zijn pracht en de mogelijkheid als geschenk.

Ik kocht het beest, hoewel het beslist een grote greep in mijn knip zou slaan. Na aankoop liet de papegaai zich ongelooflijk veel moeite getroosten om gevangen te worden. We presteerden het uiteindelijk een kooi om hem heen te manoeuvreren. En zo werd deze achterin mijn auto geplaatst.

Omdat ik thuis twee zeer speelse feline vriendjes heb, die beslist allerlei pogingen zouden ondernemen om een vogel het leven zuur te maken, besloot ik hem tijdens mijn werk gewoon in de achterbak van mijn auto te laten staan. Met een kleed eroverheen gedrapeerd zodat het geen kou zou lijden. Gedurende de pauzes hield ik steeds een oogje in het zeil door even te checken of er nog leven in zat.

Uiteindelijk werd het de dag van de verjaardag van mijn moeder. En probeerden we de papegaai van de kooi achterin de auto in de nieuwe kooi te transporteren hetgeen jammerlijk mislukte aangezien de papegaai een kans zag tussen onze onhandige pogingen door te ontsnappen.

Hij vloog heen.
Vijftig meter verderop belandde hij in een boom en zat daar een uur te kletsen in zichzelf.
We belden de brandweer, politie en overige hulpinstanties, maar het mocht niet baten. Opnieuw vloog hij op het meest cruciale moment weer weg.

Mijn moeder keek me ontmoedigd en hevig teleurgesteld aan.

Badend in het zweet werd ik wakker. Het was maar een droom.

(Iemand die deze droom kan verklaren?)

8 gedachten aan “Ik kocht een sprekende papegaai”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: