Ik mis (soms) WordPerfect in DOS

Iedereen die – net als ik – in de jaren ’80 (ja, van die vorige eeuw) is begonnen met tekstverwerken op de computer, zal het met me eens zijn: ik mis WordPerfect onder MS-DOS. En voornamelijk wegens dat onmisbare ‘onderwaterscherm’, waarmee je zo fijn je codes kon zien en aanpassen.

Dat dacht ik vanmorgen nog toen ik voor heel even met mijn handen in het haar zat , omdat ik even zo snel een code niet kon vinden.

Die knipperende cursor lonkte altijd weer zeer uitnodigend om toch vooral maar te schrijven. Nu doen de meeste tekst-applicaties dat laatste ook. En ervaar ik tegenwoordig heel veel plezier in het schrijven in de Scrivener app.

Maar dat onderwaterscherm, dat was tijd nog ‘es nuttig verspillen.

2 gedachten aan “Ik mis (soms) WordPerfect in DOS”

  1. Grappig om ineens weer iets over WP 5.1 (met die naam / versie herinner ik het mij) te lezen. Ik heb hier ook op leren tekstverwerken en maakte voor het bedrijf waar ik werkte (nog steeds) allerlei standaard documenten en bestellijsten voor locaties. Vooral het onderwater scherm was perfect!

    Op enig moment moesten en zouden we overstappen op Word. Al mijn documenten en bestellijsten ‘gingen in de soep’, ik moest alles zien aan te passen en weer netjes proberen te maken in dat onbekende programma zonder het onderwaterscherm. Ik was erg boos op de systeembeheerder die zo nodig ‘modern moest doen’. ;-)))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: