In dat land van mysteries en verwonderingen

Vroeger was ik een echte leesmuts. Ik verslond boeken tot zo rond mijn 25ste. Daarna stopte het. Ik vond mezelf maar saai, en het leek wel alsof ik vond dat ik alles reeds gelezen had. Zo van, ‘been there, seen that, done that‘. Maar wat ik reeds hoopte is, gedurende deze coronacrisis, wonderwel gelukt. Hoera, ik lees weer!

Al moet ik er dan nu wel bij bekennen, dat ik absoluut niet naar een boek mag kijken alvorens ik mijn klusjes die dag heb geklaard. Daarna ben ik vrij om te doen, te gaan staan waar ik wil, en te lezen tot ik uiteindelijk in een diepe slaap kukel. Die me meevoert in eindeloze dromen voor wat betreft mijn eigen schrijfcapriolen.

Het is ook wel een dingetje hoor, dat je jezelf willens en wetens zo laat meezuigen in andermans verhaal. Alsof je stiekem een kijkje neemt in het brein van die ander. Waar je je heerlijk kan verwonderen over wat die ander zoal bezighoudt. En wat dat verhaal voor een effect heeft op jouw denken en doen en laten. In je dromen en daarnaast. In real life.

Nu mag ik wel bekennen dat ik hoopte mezelf zo rond mijn 25ste levensjaar ook een auteur te noemen. Stiekem jaloers ben ik, op hen die een verhaal in boekvorm kunnen vertellen. En het is vanzelfsprekend een nijpende ijverzucht van me, getuige dit blog.

En ooit zal het me gebeuren dat ik dan een bundeling van de meest in het oog springende columns ga regelen. Het lijkt er tot die tijd verdomd veel op, dat ik nog zoekende ben in dat land van mysteries en verwonderingen, naar die bepaalde niche. Een eigen stijl, waarvan ik weet dat het lezenswaardig is.

Tot die tijd zul je het op deze manier met me moeten stellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: