Interesse: ho maar!

De laatste tijd erger ik me suf aan de tientallen openingen voor chatgesprekken. Hetzij via Messenger dan wel via Instagram. Om de haverklap meldt die verrekte smartphone iets. En iedere keer verwacht ik een belangrijke mededeling of e-mail. Maar nee, niets van dat alles. Het komt dan van een man die denkt me te kunnen porren voor een chatgesprek.

Dan betreft het dus meestal iets onbenulligs als een onzinnige opening als: ‘Good day, my beautiful friend.’ Dat liefst voorzien van misselijkmakende emoticons als een rode roos of hartjes.

Waar ik in het verleden nog wel eens in ging op zo’n chat, deins ik nu achteruit. Ik wil er geen tijd meer aan besteden, en ook geen energie. Dat verbaast me overigens zelf nog het meest. Vleierij helpt blijkbaar niet bij mij. Integendeel, ik word er een weinig misselijk van, bij voorbaat reeds.

Soms, heel soms, denk ik dan ook bij mezelf dat ik ietwat te veel mensen uitsluit, maar aangezien die chatopeningen meestal van een man of wat komen, weet ik ineens weer waarom ik het bij voorbaat al afkap. En bij woorden als ‘beautiful‘, ‘sunshine‘ en ‘keep me warm‘, weet ik al lang van tevoren waar dit op uitdraait.

En dan is de tweede gedachte, dat die ander wellicht een waanzinnige behoefte heeft aan sociale contacten, waardoor men zich dan noodzakelijkerwijs laat crashen in een chatroom. Hoe dan ook, de wijze waarop zo’n chat al begint, maakt dat ik me lichtelijk erger. En de moed zakt me bij voorbaat al in de schoenen. En geef geeneens meer antwoord.

Uiteindelijk is niet alles wat je in die Instagram etalage ziet koopwaar. Nu ben ik dus driftig op zoek naar iets waar ik die misselijkmakende bijwerkingen mee kan genezen. Waarschijnlijk betekent het toch, dat ik die apps eens een poosje moet verwaarlozen…

3 gedachten aan “Interesse: ho maar!”

  1. Mannen, vaak Amerikanen, vaak met een privé account, en als ze dat niet hebben, alleen maar foto’s van zichzelf en dan willen ze chatten. Ik blok ze, meteen. Geen zin in

    1. @Ali: ja idd, vaak Amerikaanse mannen, of mannen die zich uitgeven voor Amerikanen… De foto’s erbij vertrouw ik ook niet zo. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: