Interesse: ho maar!

I

De laatste tijd erger ik me suf aan de tientallen openingen voor chatgesprekken. Hetzij via Messenger dan wel via Instagram. Om de haverklap meldt die verrekte smartphone iets. En iedere keer verwacht ik een belangrijke mededeling of e-mail. Maar nee, niets van dat alles. Het komt dan van een man die denkt me te kunnen porren voor een chatgesprek.

Dan betreft het dus meestal iets onbenulligs als een onzinnige opening als: ‘Good day, my beautiful friend.’ Dat liefst voorzien van misselijkmakende emoticons als een rode roos of hartjes.

Waar ik in het verleden nog wel eens in ging op zo’n chat, deins ik nu achteruit. Ik wil er geen tijd meer aan besteden, en ook geen energie. Dat verbaast me overigens zelf nog het meest. Vleierij helpt blijkbaar niet bij mij. Integendeel, ik word er een weinig misselijk van, bij voorbaat reeds.

Soms, heel soms, denk ik dan ook bij mezelf dat ik ietwat te veel mensen uitsluit, maar aangezien die chatopeningen meestal van een man of wat komen, weet ik ineens weer waarom ik het bij voorbaat al afkap. En bij woorden als ‘beautiful‘, ‘sunshine‘ en ‘keep me warm‘, weet ik al lang van tevoren waar dit op uitdraait.

En dan is de tweede gedachte, dat die ander wellicht een waanzinnige behoefte heeft aan sociale contacten, waardoor men zich dan noodzakelijkerwijs laat crashen in een chatroom. Hoe dan ook, de wijze waarop zo’n chat al begint, maakt dat ik me lichtelijk erger. En de moed zakt me bij voorbaat al in de schoenen. En geef geeneens meer antwoord.

Uiteindelijk is niet alles wat je in die Instagram etalage ziet koopwaar. Nu ben ik dus driftig op zoek naar iets waar ik die misselijkmakende bijwerkingen mee kan genezen. Waarschijnlijk betekent het toch, dat ik die apps eens een poosje moet verwaarlozen…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

3 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Mannen, vaak Amerikanen, vaak met een privé account, en als ze dat niet hebben, alleen maar foto’s van zichzelf en dan willen ze chatten. Ik blok ze, meteen. Geen zin in

    • @Ali: ja idd, vaak Amerikaanse mannen, of mannen die zich uitgeven voor Amerikanen… De foto’s erbij vertrouw ik ook niet zo. 😉

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

  • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
  • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
  • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: