Interrumperen

person writing on notebook
Photo by Julia M Cameron on Pexels.com

Soms voer je een telefoongesprek, en zie je heel af en toe de kans om iets in te brengen. Wat dan direct gevolgd wordt door een ellenlange interrupt van die ander, waarop niets meer gezegd kan worden. En dat die interrupt gepaard gaat met een steeds luidere stem, alsof wat ik wil inbrengen niet belangrijk genoeg is. Zo’n luidere stem maant me uiteindelijk tot stilte, waarbij ik steeds pissiger (lees: nijdig) word.

Echt, ik erger me daar zo erg aan, dat dat voor mij al een geduchte reden is die ander in het vervolg te verwaarlozen. Per direct.

Mijn imago als lief schatje dat alles lijkt te toleren verandert dan direct in een vals katje waarbij de stoppen lijken doorgeslagen. Toch zal ik dat op dat moment niet lijken te verraden. Ik wacht altijd even af, voordat ik zelf hoog van de toren ga blazen. Dat is mijn jarenlange ervaring inmiddels. Want hee, ook ik kan soms wat ontoegeeflijk zijn.

Wat mij dan achteraf zo verbaast, is dat die ander niet lijkt te willen snappen wat haar eigen rol was. En dat ze dan oppert dat ze dat ‘immers niet van me verwacht’. Als ik dus aangeef, er een eind aan te willen breien, zo’n samenwerking.

Communicatie bestaat volgens mij uit twee richtingen. Waarbij allebei de partijen evenveel inspraak mogen hebben. Maar goed, ik ben nog net wel zo wijs om die ander niet alle regels van goede communicatie uit te gaan leggen. Dat laat ik dan lekker in het midden. Lijkt me ook wel zo fatsoenlijk.

Echter, mijn ergernis hieromtrent ligt wel heel erg op het puntje van mijn tong. En als de noodzaak zo hoog wordt, voor me, komt dat op een gegeven moment heus wel een keer aan de orde. Maar dan alleen als het mij uitkomt.

En opnieuw wacht ik af dat ik door een mijn eigen kans gegrepen word. Zou het ooit komen? Je weet het niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: