Investeren als single

I

Tja, nu ben ik toch al weer heel wat jaartjes single. En het lijkt er verdomd veel op dat het me bevalt. Het is bijna… alsof je die constatering doet, dat jij – zelf – de enige échte bent.

Er is dus veel voor te zeggen, investeren in louter jezelf. Dat pad dat je willekeurig en bewust kiest, omdat je links, rechts en om je heen bent opgegroeid in een huisje-boompje-beestje-omgeving. Die vanzelfsprekendheid waarmee men een partner kiest, dat heeft er waarschijnlijk bij mij nooit ingezeten. Die Russische Roulette, dat spel dat mensen spelen en liefde noemt, laat ik fijn links liggen.

Vooral geen haast maken

Laatst vroeg iemand me nog wanneer ik dan eindelijk eens die stap zou gaan wagen, en ik prees mezelf gelukkig dat ik die haast niet meer heb. Ik hoef met mijn 49 levensjaren immers geen kids meer op deze aardkloot te zetten.

En als je mij vraagt wat de grootste blokkade voor het welzijn van een vrouw werkelijk is, moet ik je wijzen op haar biologische klok. Op basis daarvan, maakt de vrouw immers keuzes die niet zozeer in het belang zijn van haarzelf, maar meer betrekking hebben op haar toekomst. Terwijl er geen enkele garantie bestaat, dat die toekomst uitwijst, dat een biologische klok haar dat geluk, geborgenheid en liefde zal brengen. Immers, je familie kun je niet kiezen, je vrienden wél, en vergeet dat nooit, dat investeren in jezelf.

Kiezen voor jezelf

Het is even flink aanpoten geweest, de eerste jaren, om een min of meer gerichte versie en ongeleid projectiel imago van mezelf neer te zetten. Ik werd bijna altijd met de nek aangekeken, want als single vrouw word je behoorlijk argwanend op afstand gehouden door Jan en alleman. Flirten mag wel, maar dan nog ben je als vrouw altijd degene – want zo zijn de heren nu eenmaal, althans dat mogen ze graag dénken – die de status van hoer meekrijgt.

Die situatie veranderde abrupt toen het fenomeen scheiding loskwam. Ineens ben je dan geen loslopend en ietwat vreemd exemplaar meer. Ineens ben je een van de velen die bij de lokale super constateert dat die populariteit en explosie aan éénpersoonsstampotten zo gek nog niet is.

Geluk in jezelf omarmen

Tegelijkertijd besef je dat dat willekeurige swipen op Tinder dan eindelijk de functie is, waarnaar je zolang op zoek bent geweest. Al die foto’s van die heren met hun kids erbij kun je dan fijn wegbonjouren, omdat je weet dat ook zij diezelfde keuze voor zichzelf na hun scheiding hebben gemaakt. Nadien zelfs opgelucht bent als je na een avondje heftig chatten met een fraai manspersoon, weer veilig en alleen in je eigen bed belandt. En dat je bij jezelf dat geluk, de geborgenheid en liefde vindt.

Genezing

Dat moment dat ik wist dat ik het geluk al had gevonden, was toen ik me realiseerde, dat het niet uitmaakt of het glas half vol of half leeg is, zolang ik dat zelf maar aan kan vullen. Het is pas crisis dus, als de wijn op is…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

11 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: