Jarig

Toen ik nog 8 was, kon ik me een leeftijd als 53 nauwelijks voorstellen. Dacht destijds dat je dan vast al gruwelijk oud zou zijn. Maar hee, dat valt nog alleszins mee hoor. Ik kan de jeugd immers nog steeds goed volgen, en voel me dan ook nog erg ‘jong’. Zoals ik reeds op een eerdere verjaardag opperde, ik voel me nog steeds 18 met zo’n 30 jaar ervaring. Ach hoe ouder je wordt, het voelt toch steeds meer als de tijd vergeten.

Dat 53 jaar oud worden is blijkbaar wel een jaar, dat voor anderen gaat tellen. Getuige de uitnodiging voor de griepprik die ik dit jaar voor het eerst mocht ontvangen. Niet dat ik erop inga, want hee ik voel me goed op dit moment (dank u). En laat daar liever niet aan morren.

Al die grijs wordende wenkbrauwhaartjes, die ik er voorheen nietsontziend met een ruk uittrok, laat ik bij dezen dan ook maar doorkomen. En de rest van mijn haar is inmiddels al wit van het grijsverven. Want hee, ik wil die misère graag vóór zijn. En tegen die steeds terugkerende en doorkomende grijze slapen kon mijn brunettekleur niet meer op, na enkele weken.

En ook de lachrimpeltjes en overige huidperikelen tieren welig voort. Ik denk dan maar, dat ik gut oh gut, die strepen en rimpels allang verdiend heb. Gracieus ouder worden is zeg maar helemaal mijn ding.

Voor vandaag heb ik aldus besloten aan de rest van mijn kwalen maar geen aandacht te schenken. Het leven voelt gedurende deze Coronacrisis soms al zwaar genoeg immers. En het is nog een dingetje om al die visiterende mensen in tijdsblokken in te delen.

Dus ik weet nog niet goed, hoe ik deze verjaardag zal gaan doen, maar aan iedereen die met me mee wil vieren, vraag ik zelf het feestje te zijn. Met behulp van dat biertje, wijntje en natuurlijk die onmisbare jolige bitterbal.

Eén gedachte over “Jarig”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: