Krant

Sinds jaar en dag lees ik de kranten niet langer. In de tijd die achter me ligt vond ik het een wat overbodige en indringende luxe. En eigenlijk ben ik toch voortdurend aanwezig op het Internet, dus lees ik nieuws via nu.nl of andere kanalen.

Vanmorgen werd ik in de wachttijd bij een lokale garage toch even afgeleid van een daar rondslingerende (hoera) krant. En dan plotseling besef je dat je die nuchtere ingezonden brieven zo mist. De rake columns. De strips ter verstrooiing. Je dagelijkse horoscoop. En het snel scannen van koppen en vooral dat vluchtige doornemen van hoofdartikelen.

Ik zou nu bijna zweren dat ik me toch weer ga abonneren op zo’n goedgevulde zaterdagkrant.

Want vroeger waren mijn zaterdagmiddagen met de krant me heilig. Toen werkte ik nog full time bij die broodheer. Dus betekende dat middagje de krant doorploegen voor mij even een rustpunt, terwijl de wasmachine op de achtergrond haar werk deed. Biertje erbij, hapje erbij.

Dat verwerd bijna tot een ritueel, wat ik dus onnodig geschrapt heb in dit leven.

Alleen, nu ben ik inmiddels op een leeftijd gekomen dat ik zelf zou mogen kiezen voor welke krant. En keuzes maken, dat is nou niet direct mijn sterkste kant. Ach, je kunt op elk moment van zo’n zaterdagochtend shoppen bepalen welke koppen je direct aanspreken. Ik laat het dus vooral lekker op me afkomen. En ga eens lukraak de diverse kanalen uitproberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: