Lente in mijn bol

Lente in mijn bol ~ iPIXtitude.com

Zelfs nestjesmakende kievitten zijn jaloers op mijn balkon. Ze vliegen af en aan, om allerlei takjes en aardewerk op te halen voor hun vers te bouwen nestjes. Dat is een grappig gezicht. Maar iedere keer als ik dan die foto wil maken, van hun bekje vol nestelwinst, zijn ze al heen gevlogen. Weer té laat, mijn fotografiekunstje.

Ach, ik geef de schuld van deze huidige tuinierzucht dan maar aan mijn moeder. Want, hoewel ze me reeds gewaarschuwd heeft dat deze Paasdagen het nog geducht koud kan worden, de plantjes staan daar al te pronken en pralen dat het een lievelust is. Maar wat kan het mij schelen, zolang de plantjes maar veilig warm achter het glas staan, waar de warmte van de zonnestralen van achter dat glas van de balustrade ze hopelijk genoeg bescherming zal bieden.

Iedere keer als ik naar buiten kijken, naar het verlengstuk van mijn woonkamer dat mijn balkon mag heten (als het ware een soort sèrre, maar dan anders), word ik vrolijk van de nieuwe plantjes. De lente is voorgoed neergedaald.

Ergens vorig jaar stond er beneden een verlaten kar, met houten vlondertjes, die nu ook à la mijn balkonia liggen. Het geeft mijn balkon een wat luxere uitstraling. Wat vind jij?

DELEN MAG:

Wat je niet wil missen:

Stoeien met papillotten ~ @iPIXtitude.nl

Stoeien met papillotten

Letterlijk mijn hele godganse leven stoei ik al met de lengte van mijn haar, al zit het dan meestal heel goed volgens de rest van...

Lees meer
Even Downton Abbey ~ @iPIXtitude.nl

Even Downton Abbey

Joh, ben eigenlijk nooit zo voor de kostuumdrama’s. Te stijf. Te statig. Maar Downton Abbey heeft uiteindelijk wel mijn hart gestolen omdat het zo piekfijn...

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: