Liefde

L

Ergens las ik een artikel over liefde en relaties, en volgens mij was het in de meest recente uitgave van Flow Magazine. Er stond in, dat de mens van tegenwoordig begint te morren en twijfelen aan het welzijn van hun relatie als de liefde of relatie ‘even niet goed aanvoelt’. Men zet dan vaak zijn geluk op het spel door die relatie te beëindigen, in weerwil van potentiële groei. En daar herken ik wel wat in.

Het gebeurt zo vaak dat je gedachten of gevoelens je nopen iets te ondernemen, terwijl dat in feite maar een ‘tijdelijk’ euvel zou kunnen zijn. Dat je je voor een moment even niet kiplekker voelt, en dat wijt aan jouw aandeel of die ander in je relatie. Terwijl je eigenlijk zo’n periode voor lief zou moeten nemen, en het moet laten komen als ‘t is.

Ik ben echter niet zo’n schepsel. Bij alles wat ik denk of voel, schijn ik een of andere actie te moeten ondernemen.

Ik doe iets.
En eigenlijk vraag ik me nadien nooit af, of dat wel het juiste was.
Het feit dat ik iets aan dé situatie deed, maakt dat ik me kiplekker voel. Totdat ik in mijn volgende relatie dezelfde fout bega. Ik bedoel, ooit moet je je nadien iets afvragen.

Het resultaat is wel, dat ik nog steeds single ben. Maar niet dat de mens die ooit iets voor me betekende volledig uit het hart is. Dat zou mij dan weer iets moeten vertellen. Je blijft je immers stiekem afvragen, what if?

Ik laat me altijd weer leiden door verhalen van deez’ of geen, of mijn eigen bevindingen, die altijd weer het resultaat zijn van een ‘tijdelijk’ gevoel van onmacht.

Die onmacht, daar moeten wij als mens iets mee.
Vaker wel dan niet, leidt dat gevoel tot acties die te verwaarlozen zijn. Je had ze beter niet kunnen ondernemen, omdat een situatie of gevoel ‘tijdelijk’ kan zijn. En waar blijft de groei dan, als je alles omdat je het eventjes niet naar je zin hebt bij het grof vuil zet?

Conclusie: liefde is voor mij nog steeds die puzzel. Een moeilijke, omdat er altijd twee stukjes van zijn…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

7 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

  • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
  • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
  • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: