Meet Eva van het ooievaarsnest

Nee, ik glim niet zomaar van trots, want broerlief en vrouw hebben begin dit jaar een campingpark overgenomen. Wij trappelden dan ook van ongeduld om het park eens te bezoeken, wat met deze Coronatoestanden nog een heikel puntje was. Maar afgelopen woensdag togen we dan eindelijk op weg naar het prachtige Gelderland met de felle zon die ons tegemoet scheen en ons de weg leek te wijzen.

Hoe mooi is een ooievaar als mascotte?

Eva, de ooievaarsmascotte van de camping, die met een zachte landing neerzeeg op haar stoknest, bleek ons een blik op haar mooie nest met liefst drie kuikens te gunnen. Ze kwam ze net voeren, op het moment dat wij daar aankwamen.

Overzicht entree Campingpark Zennewijnen te Gelderland

Vlak bij de Waal

Het park is natuurlijk bij uitstek geschikt om te kamperen met bijvoorbeeld ook de camper. Er zijn vaste caravanplaatsen, maar er zijn ook trekkershutten en pipowagens, die gewoonweg té leuk zijn. Er zijn twee zwembaden, één voor de kleintjes, en één voor het grotere grut. En met een knus winkeltje en ditto bistro-restaurant, is het geheel helemaal áf.

Op pad met de wc-rol

Echt, ik verbaasde me over de zee aan ruimte daar en het genot van stilte, dat louter, zo nu en dan, werd doorbroken door het vrolijke gezang van vogels.

Ik heb zowaar de neiging om een klein tentje aan te schaffen en een rondreis door het Nederlandse campingland te maken en ook broerlief te vergassen met mijn aanwezigheid. Je-weet-wel, met zo’n pop-uptentje die je tegenwoordig maar even hoeft uit te schudden, en die ook met hetzelfde comfort weer in elkaar kunt vouwen.

Vooral de gedachte dat je weer met een wc-rol op pad mag over zo’n felgroene grasmat als de haan kraait ’s morgens vroeg, lonkt me aanzienlijk. Dus als u mij eventjes mist, dan weet u dat ik elders, op het mooiste plekje van de Betuwe, vertoef.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: